PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 4. junij 2012

21:00 - Koncert
ENTHEOGEN (Slo) + CAN OF BEES (Slo)

Instrumentalni math/sludge vs. Garage/blues/punk. Go figure....

ENTHEOGEN
Pred približno štirimi leti sta dva planetoida – en iz stoner rock skupine MG Pistol Rock, drugi iz math/post rock skupine Imakandi – trčila in stalila vse razen kovinskega jedra. Rezultat je Entheogen – homogena mešanica math/sludge-a z elementi post- in stoner rocka. Po letih evolucije in erozije ter gigabajtih organiziranega hrupa se je z lun odluščila zadostna količina materije za prvenec, ki bo svoj prvi vzhod doživel v prvi polovici leta 2012.
Kreativni proces je nastalo trenje pretvoril v energijo za Moons of Jupiter – tematski album, ki se navezuje na misijo STS-34 – raketoplan Galileo (poimenovan po prvem opazovalcu Jupitrovih lun, ki je svoja opažanja zabeležil v Siderius Nuncius že 1610) se je leta 1989 podal na pot od Zemlje proti plinastem orjaku. Glasba predstavlja poskus zvočne ponazoritve misije, kot takšna pa je od stadija do stadija stilsko različna. Osnova ostaja v instrumentalnem math/sludge-u z vplivom skupin kot so Neurosis, Meshuggah, Pelican, Alice in Chains in podobnih.
https://www.facebook.com/pages/Entheogen/70202543407?sk=info

CAN OF BEES

Can of Bees sta jeseni 2010 kot duet ustanovila Davor Detečnik (bobni) in Jan Lužnik (vokal, kitara) po tem ko je razpadel njujin prejšnji bend Bizarna Scena. Po nekaj začetnih komadih pa sta ugotovila, da potrebujeta basista in k sodelovanju povabila Jureta Gobca, kar se je izkazalo za odlično potezo, saj je prispeval veliko v glasbeni identiteti skupine. V pičlih dveh mesecih so posneli svoj prvi demo, sedaj pa si želijo svojo glasbo razširiti med množice.
https://www.facebook.com/canofbees?sk=info

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/390873397600610/

Organizira društvo ŠPIL v sodelovanju z ŠOU Ljubljana. VSOPTNINE NI!« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz