PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 27. junij 2012

21:00 - Koncert
SEKOU KOUYATE EXPERIENCE (Guineja/Slo)

BAOFEST, 3. mednarodni festival afriške kulture

Otvoritev 3. Mednarodnega festivala Baofest bo letes zaznamovala odlična glasbena skupina Sekou Kouyate Experience. Namen festivala je predstaviti izrazni svet afriške kulture v podobi, sliki, besedi in zvoku in s tem vplivati na razvoj zavedanja o pomenu medkulturnega dialoga in sožitja različnih svetov. Baofest, mednarodni festival afriške kulture, s predstavitvijo kulturne tradicije in praks s področja afriškega plesa, glasbe, sodobne multimedijske scenske umetnosti in inovativnih pedagoških pristopov ter strokovne in poljudne literature skuša preseči predsodke širše vseslovenske javnosti.

OTVORITVENI KONCERT
Sekou Kouyate Experience, Gromka Metelkova


Sekou Kouyate je v Franciji živeči glasbenik iz Gvineje, ki si je s svojim virtuoznim igranjem afriške 21-strunske harfe kore pridobil vzdevek "Afriški Jimi Hendrix" in tudi "Sekou Jimi Kora". V svoji matični skupini Ba Cisoko, s katero nasopa po celem svetu, namreč večkrat igra koro skozi električne efekte, ki jih ponavadi uporabljajo rock kitaristi. Sekou Kouyate Experience je projekt, ki združuje afriškega virtuoza ter slovenske glasbenike, ki se že vrsto let aktivno ukvarjajo z zahodnoafriško glasbo. Spoj je prepletanje tradicionalne afriške glasbe z reggaejem, funkom, jazzom in rockom v energetsko nabio celoto, ki pa ji ne manjka tudi liričnosti. Na Baofestu se bo predstavil z zasedbo odličnih glasbenikov iz Slovenije. Skupina je izdala 2 cd-ja:Live in MB (2011), Dia (2012).

Zasedba:

Sekou Kouyate - kora, kitara, vokal
Igor Leonardi - električna in midi kitara
Damir Mazrek - tolkala
Jan Gregorka - bas
Enos Kugler - bobni

foto: Matjaž Vrečko

http://www.youtube.com/watch?v=UKmILHTr2lI

http://www.wix.com/sekoukouyateexperien/sekou-kouyate-experience#!__experience   

Organizira: Društvo Baobab

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz