PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 2. november 2012

21:00 - Koncert
ČOMPE (Slo)...KONCERT ZA KROMPIRJEVE POČITNICE

Število predvidenih rezervacij se je zapolnilo, nekaj kart bo na voljo še na dan koncerta. REZERVACIJE, KI SO PRISPELE DO PETKA, 26.10. do 24h, SO VELJAVNE!

velja časovnica:

20h-20.45 - prevzem rezerviranih kart
20.45-21h - možnost nakupa karte v prosti prodaji (število omejeno)
21.15 - pričetek koncerta
Prosimo, da se ur držite. Rezervirane karte, ki ne bodo prevzete v omenjenem času, bodo šle v prosto prodajo (brez izjem).

Zasedbo Čompe že dolga leta sestavlja šesterica glasbeno podobno naravnanih članov igralskega oziroma širše teatrskega poklica, ki jih družita zadovoljstvo in užitek v ustvarjanju glasbe. Ob dejstvu, da je glasbena pot pravzaprav že krepko uhojena, da je v poplavi žanrov ter diktatu medijev in neizprosnosti kapitala, ob nasedanju na vsiljeno trendovstvo že vse dorečeno, se Čompe vztrajno izmikajo tovrstnim trikom. Na tej poti iščejo svoj izraz, svoje poti vstran, se spogledujejo z raznorodnimi glasbenimi žanri in trčijo obnje, vse skupaj zamotajo v svoj celofan, zasučejo konvencionalno logiko in v tem vidijo, najdejo in iščejo čar užitka, otroškosti in zadovoljstva delovanja in delanja. Čompe se ne gibljejo niti ob strani niti z večino, domače se počutijo tako "med hlevskim gnojem kot v soju koncertnih luči", ne sami ne njihovo poslušalstvo niso vnaprej določeni. Čompe so zavezani akustičnemu zvoku, zato jim je raba elektronskih pomagal in ostale tovrstne kramarije tuja.

Nekaj posebnega so Čompe zaradi Janeza Škofa, sicer slavnega dramskega igralca s svojevrstnim nekonvencionalnim prijemom, menjavo harmonij in ritmike; njegov glas se giblje med melanholičnostjo na eni strani in izrazitim optimizmom in veseljem na drugi.
Neobremenjeno tulijo luni in poslušalcem besede slovenskih poetov Zajca, Rozmana, Kocbeka, Jesiha ... in otroško radoživo nažigajo svojo lumpenproletarsko godbo. In v tem je pravzaprav temelj in radost vsega njihovega početja.

Čompe so:

Janez Škof - diatonična harmonika, glas
Neža Zinaić - violina
Breda Krumpak - altovski saksofon
Žiga Saksida - altovski in baritonski saksofon
Silvo Zupančič - kitara
Marjan Stanić - bobni, tolkala

In če morda niste vedeli, da so Čompe svoj zelo iskani album - za založbo Sanje - v drncu treh enkratnih večerov posnele "v živo" prav v klubu Gromka - 6., 8. in 9. septembra 2004 je bilo to!

http://www.sanje.si/knjigarna/compe.html
http://www.myspace.com/compe
http://www.youtube.com/watch?v=_bZkt1qkmIc
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=449

kontakt: jasna.babic@gmail.com
 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz