PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 13. marec 2013

20:00 - Večeri Društva kulturologov Kult.Co
Film SIDEWALLS

 V  sklopu kulturoloških filmskih večerov  si bomo ogledali film argentinskega režiserja Gustava Taretta z naslovom Sidewalls (2011), katerega glavni temi sta urbana odtujenost in internetna odvisnost. Sidewalls je romantična komedija, ki raziskuje kako arhitektura mesta pogojuje življenja dveh prebivalcev, hkrati pa Taretto razmišlja in se sprašuje, kako mestni kaos v povezavi z novo tehnologijo združuje ljudi in jih istočasno drži daleč narazen. Skozi mešanje animacije, fotografije in grafične umetnosti razkriva izolacijo in tesnobo glavnih junakov, značilni za moderno življenje v hrupnem mestu, ki pa ima kljub vsemu, svoj čar.

Film se bo navezoval na 6. kulturološki simpozij, ki bo sicer potekal med 12.3 in 14.3 v prostorih FDV-ja in v sklopu katerega bomo skozi različna predavanja razmišljali o številnih aspektih, problemih in fenomenih interneta, ter vplivih, ki jih ima na življenja v postmodernem svetu.


kontakt: eva.malovrh@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz