PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 16. april 2013

21:00 - Koncert
HEIRS (Aus) + ASCETIC (Aus) + ENTHEOGEN (Slo)

HEIRS (Melbourne, AUS, Instrumental, Darkwave, Industrial)
HEIRS že od vsega začetka rušijo okvirje glasbenih žanrov. S svojim prevencem, ki je bil 'down-under' označen za enega od najboljših post-metal albumov leta 2009, so se nemudoma prebili v ospredje instumentalnih izvajalcev. Z naslednjim albumom so stopili korak dlje, razširili glasbeno paleto in vanjo vključili vplive industriala, darkwavea ter zametke gotske glasbe. Vendar Heirs vedno dodajo nekaj svojega, tisto nekaj je ne sais pas, ki jih loči od bendov, ki se gibljejo po podobnem glasbenem polju. Njihov zaščitni znak je hiptnotična repetetivnost, popolnost izvedbe in čistost zvoka, ki popolnoma zaobjema vizijo njihovega glasbenega dela. Enkrat smo že napisali - ker v glasbi Heirs ni prostora za besede velja - da bi ujeli, kaj so ustvarili, jih je enostavno treba slišati. 

Diskografija:

‘Hunter’ CDEP/10″, Denovali Records 2011
‘Fowl’ CD/LP, Denovali Records 2010
‘Alchera’ CD/LP, Denovali/Exo Records 2009

http://www.heirs.com.au/
https://www.facebook.com/heirsaustralia
http://www.myspace.com/heirsmusic

ASCETIC (Melbourne, AUS, Dark wave, Gothic synth rock)
"Drawn from a collective obsession with fringe philosophy and post-new-age consciousness, Self Initiation evokes the moods & spaces of 4AD’s early roster (Swans, Dead Can Dance, Cocteau Twins), with a nod to contemporaries The Soft Moon, Factory Floor & Portishead’s ‘Third’". Umirjenost, prežeta z bridkostjo. Poklon Curtisu in Eldritchu.
http://www.ascetic.com.au/
https://www.facebook.com/asceticascetic?fref=ts

ENTHEOGEN (Velenje, SLO, math/sludge etc.) 
Entheogen igrajo homogeno mešanico math/sludge-a z elementi post- in stoner rocka. Po letih evolucije in erozije ter gigabajtih organiziranega hrupa bodo konec aprila izdali tematski album 'Moons of Jupiter' in DVD z avtorskimi projekcijami, kmalu pa še sledi singel 'Ganymede'. 'Moons of Jupiter'se navezuje na misijo STS-34 – raketoplan Galileo (poimenovan po prvem opazovalcu Jupitrovih lun, ki je svoja opažanja zabeležil v Siderius Nuncius že 1610) se je leta 1989 podal na pot od Zemlje proti plinastem orjaku. Glasba predstavlja poskus zvočne ponazoritve misije, kot takšna pa je od stadija do stadija stilsko različna. Osnova ostaja v instrumentalnem math/sludge-u z vplivom skupin kot so Neurosis, Meshuggah, Pelican, Alice in Chains in podobnih.
http://www.facebook.com/pages/Entheogen/70202543407
https://soundcloud.com/entheogenband

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz