PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 10. marec 2014

21:00 - R.A.F.A.L.
ALASKAN (Can) + THE CANYON OBSERVER (Slo)

Tokrat R.A.F.A.L. slavi počasnejše, težkozvočne riffe...

Trojec ALASKAN prihaja iz Kanade, ki je dom mnogim v zadnjih letih nastalim post metal / sludge bendom kot so Buried Inside, Goetia, Biipiigwan, Collider. Žanr, ki so ga vzpostavili Neurosis, Isis ali Cult of Luna, je zasičen s tovrstnimi zasedbami, vendar kvaliteta glasbe in brezkompromisna predanost postavljata Alaskan v sam vrh prehranjevalne verige.
Njihova glasba plava v temačnih vodah. Preprosti kitarski akordi ustvarijo gromozanski zvočni zid, ki bi ga pričakovali od takšnega benda. Dodali so atmosferične prehode in uvode, ki ustvarijo preplet med posameznimi komadi. Člani so resno predani glasbi in bendu: vsako leto izdajo nov LP in imajo veliko turnej v tujini. Morda niso 100% originalni, toda glasbo znajo delati; navkljub odsotnosti glavne kitare ali dodatnih inštrumentov sta zvok in kompozicija odlična. V živo ne zaostajajo za studijskimi izdelki in so definitivno vredni ogleda.
http://alaskan.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/alaskanband

THE CANYON  OBSERVER, stari znanci Gromkinega odra, so petčlanski osrednjeslovenski post/noise/sludge nyan band, ki svojo glasbeno paleto dopolnjuje tako s prvinsko agresivno energijo kot atmosferično noiserskimi eskapadami. Prvo dozo svojega muziciranja so fantje zapakirali v EP z naslovom Chapter I: The Current of Her Ocean Brings Me to My Knees (Kapa Records, 2011), leto kasneje pa pri isti založbi izdali še Chapter II: These Binds Will Set You Free, followed. Tokratni koncert bo eden zadnjih njihovih nastopov, za tem se podajo v studio, ponovno pa bodo stopili na odre ob promociji tretjega albuma Chapter III.
http://thecanyonobserver.tumblr.com/
https://www.facebook.com/TheCanyonObserver
http://kaparecords.com/artists/the-canyon-observer/

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/1389314811336420/?source=1


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz