PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 7. marec 2014

21:00 - Indie-Grad Zgoščenka
ZIRCUS (Ravne na Koroškem)

21:00 Hrupomentarec: Muzika je Džabe
23:00 ZIRCUS (Ravne na Koroškem)>>>Promocijski koncert ob izidu nove plošče The Mashine's Got Mean
24:00 After: Krejzer

 
********************
Indie-Grad Zgoščenka 
 
Daljši opis:
Indie-grad, stičišče neodvisne glasbene produkcije, predstavlja tretji dogodek iz koncertnega cikla Indie-Grad Zgoščenka, na katerem se bodo predstavljale nove, aktualne domače glasbene skupine. Ogrevali se bomo s hrupomentarcem Muzika je Džabe, zagreti uživali v promocijskem koncertu koroških ZircuS ob izidu njihove tretje plošče »The Machine's Got Mean« ter pregoreli v noč v multižanrski dogodivščini Krejzerja za mešalnim pultom. Marčevska Indie-Grad Zgoščenka je preddogodek in uvertura v Festival TRESK #5, obračun glasbe in založništva, ki se bo letos odvrtel 20. 3. v Kinu Šiška in 21. 3. na Križevniški ulici. 
 
ZircuS (Ravne na Koroškem, Slovenija)
ZircuS je sedemčlanska koroška elektro / rock / tribal skupina, ki deluje že od leta 2004, nov album »The Machine's Got Mean« pa je njihova tretja plošča. Odlikujejo jih močni, glasni, na trenutke mistični, hitro spremenljivi zvoki, ki s spremljajočo videoprojekcijo ustvarijo edinstveno stanje med virtualnim in realnim svetom. Njihove koncerte ljudje opisujejo kot unikatne, surove, futuristične predstave, ki občinstva ne puščajo ravnodušnega. Lahko bi rekli, da skupina plava med elektroniko v slogu Juno Reactor in vplivi skupin, kot so Tool, Nine Inch Nails in White Stripes. A raje, kot z zamudnim iskanjem definicije sloga, se prepustite glasbi, ki jo igrajo in je res unikatna.
 
V Gromki bo glasbeno-vizualni kolektiv ZircuS premierno predstavil svojo tretjo studijsko ploščo The »The Machine's Got Mean«, ki je nastala v lastni produkciji ob pomoči Luke Jamnika (mix) in Gregorja Zemljiča (mastering). Album »The Machine's Got Mean« bo izšel v času, ko se cd predvajalniki opokojujejo in bo zato simbolično izdan na digitalnem USB ključu.
 
Muzika je Džabe
Dokumentarni film Muzika je džabe (84 min., r: Andraž Kajzer, p: HrupMag / Specialka) je bil posnet in dokončan v izredno kratkem času in sicer med 14. novembrom ter 12. decembrom - torej v manj kot mesecu dni. Glavna tematika filma - porast brezplačnosti glasbe je namreč v našem prostoru tako prisotna, da se je ustvarjalcem zdelo vredno čimprej ujeti ta trenutek oz. ga raziskati ter seveda nanj opozoriti.
 
Mnogi izvajalci svojo glasbo prek spleta ponujajo brezplačno. Skoraj, da ni domačega benda, ki ne bi odigral koncerta brez vstopnine. Obenem je vedno več produkcije, tako glasbe kot glasbenih dogodkov, po drugi strani pa se zdi, da počasi primankuje občinstva. Kako se lotevati brezplačnosti, kdo pije in kdo plača ter kaj so plusi in minusi tovrstnega početja dokumentarni film raziskuje skozi intervjuje z več kot dvajsetimi domačimi akterji – od predstavnikov koncertnih prostorov, prek založnikov, medijev, novinarjev pa do glasbenikov. Kako vrednotiti glasbo? Kje je stičišče umetnosti in ekonomije? Je muzika res džabe?
 
Krejzer
Multižanrska dogodivščina, ki vključuje tako domačo kot tujo produkcijo, pa naj bodo to vsi možni odvodi rocka, ščepec nojza, folk hitiči ali pa elektronika. V vsakem primeru bo na glavo.
 
 
Organizacija: Indie-Grad
 
 


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz