PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 24. april 2014

22:00 - Defonija
CARLA BOZULICH + band (ZDA, ŠPA, ITA, Constellation Rec.)

"(...) On Boy, Bozulich has pulled the word 'pop' back from the abyss of meaninglessness. Her most accessible record in some time, though her use of recognizable genre, melody, rhythm, and harmony, shatters conventional notions. It is searing, raw and lusty, tender, open and vulnerable. Boy is the sound of the Other -- as Bozulich hears her/him/them -- blurring defined boundaries of gender, genre, and speech, coming into being, sensually, psychically, emotionally and physically."

--allmusic.com

 

CARLA BOZULICH + band

Carla Bozulich - glas, električna kitara
John "JHNO" Eichenseer - klaviature, viola, duduk, elektrofonija, tolkala
Don the Tiger - električna kitara, električen bas
Andrea Belfi - bobni, tolkalaMračne pesmi iz območja nekje med starodavnim countryjem, indie rockom in avantgardo. Carlo Bozulich nekateri imenujejo tudi "prva junakinja art-punka" ... Kakor koli že, "žanrske" oznake se z njenim najnovejšim albumom Boy še bolj utrdijo, a obenem tudi razblinijo."It’s all tied together by her knack for pushing and pulling words into jagged shapes. Her voice is what ultimately makes Boy such a thrilling listen, from its almost silky quality on ‘Danceland’, to the rawer, more urgent tone on songs like ‘One Hard Man’."
--FACT

 

"(...) Carla Bozulich je šla skozi različne umetniške metamorfoze, kakofonije in dekonstrukcije. Hoja po robu jo je pripeljala do plošče Boy, s katero samozavestno stopa iz sence 'velikih' sopotnic Patti Smith, mentorice Lydie Lunch, Marianne Faithfull, Jarboe, PJ Harvey. (...)"

--Igor Bašin, Dnevnik http://www.dnevnik.si/kultura/pesmi-za-ljubezen-in-rastCarla Bozulich (v oklepaju lahko piše tudi z okrajšanim PR pristopom: ZDA, Evangelista, Geraldine Fibbers / Constellation Rec.) je rojena Newyorčanka, aktivna od davnega leta 1982. Protežiranka mentorice in frendice Lydie Lunch ima zadnja leta domicil v Los Angelesu. Njena kilometrina je orjaška - igrala je z agit-propovskimi Ethyl Meatplow, divjimi epskimi rokerji The Geraldine Fibbers, glasovno baziranim "sound-artom" Scarnella in Evangelista. Njen prvi "solo" album iz leta 2003 je en sam neverjetno subtilen cover "Red Headed Stranger" Willieja Nelsona. Resna kritika je ta album označila za "mojstrovino reinterpretacije in rekontekstualizacije". Seveda se mojster Nelson na albumu javi tudi sam. Carla Bozulich leta 2006 posname prvo ploščo za Constellation, založbo, ki ji je zvesta še danes - to je bil udarec z imenom Evangelista, bend in trije nadaljnji albumi ji utrdijo sloves na mednarodnem prizorišču.Boy, ki tačas po vsem svetu prejema izjemno laskave ocene, je njen tretji "solo" album. Sama pravi, da ge za "pop muziko", kar je svojevrstna provokacija, saj je izdelek že spet prepoln očarljivega eksperimenta in dekonstrukcije. Kajpak gre za načrtno poimenovanje - tako naj bi bil slišati pop "v normalnih (medijskih) razmerah"; takšen je položaj avtorice besedila in glasbe v današnjem svetu; takšna so pota samotne ustavrjalke, ko se poigrava z "žanri" in vztraja pri DIY estetiki in etiki. Carla Bozulich je za vselej omrežena s punkom, svojo formacijo iz rosnih let, zato še zmerom rada destabilizira pesemske poudarke, premika strategije. Njena junaška pota po svetovih temine, posebnega ambienta in kvazi-industrijskega pridiha se spet predstavljajo na dolgi evropski turneji, med katero rada obišče takšne ali drugačne place. In placi segajo tako k špelunkam kakor v "umetniške rezidence" - tako je leta 2009 na povabilo Porurskega trienala v Düsseldorfu nastopila družno z Marianne Faithfull in Marcom Ribotom. Vsekakor družba, ki ji pristoji in v katero nedvomno sodi tudi sama ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Carla_Bozulich
http://www.carlabozulich.com/
https://www.facebook.com/bozulich

http://cstrecords.com/evangelista-carlabozulich/

 

S Carlo Bozulich topot nastopijo:

John Eichenseer - znan tudi kot JHNO - je pravzaprav glasbeni in tehnološki katalizator. V živo in na posnetkih je nepogrešljiva produkcijska pomoč Carli Bozulich in Evangelista (Constellation Rec.), Rupa in April Fishes, zasledimo pa ga tudi v eklektičnem miksu pri projektih z vsega sveta. Igra klaviature, violo, elektrofonijo, bobne in duduk. Kot JHNO in SPOOL izdaja albume od leta 1995, ponajvečkrat pri svoji lastni založbi Delicate Ear. Poleg tega je zelo znan tudi po tem, da kreira glasbeni software za Cycling '74, Björk, Laurie Anderson in za svojo generativno umetnost.

http://delicateear.com/

Adrián de Alfonso (z umetniškim imenom Don the Tiger) je že več ko desetletje eden izmed najaktivnejših in iščočih muzičistov v španskem undergroundu. Poznamo ga kot kitarista in frontmana legendarnih bendov kakor so Bèstia Ferida, Veracruz, Capitán ali Homenatges, redno pa tudi spremlja in improvizira v najboljši družbi, ki jo tvorijo Lydia Lunch, Mark Cunningham, Weasel Walter, Robert Forster in naša tokratna gostja.

http://canadaeditorial.bandcamp.com/album/varadero

Andrea Balfi je bobnar, elektroakustični muzičist in skladatelj. Slišimo ga lahko na albumu Boy Carle Bozulich, sicer pa je znan in cenjen v širnem polju, ki sega od rocka in elektroakustične glasbe do radikalne improvizacije, avdiovizualnih performansov in zvočnih instalacij. Njegovi redni sodelavci so med drugim David Grubbs, Mike Watt, Aidan Baker, BJ Nilsen in Erik Skodvin.

www.chocolateguns.com


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz