PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 23. september 2014

21:00 - Koncert
TWO BAGS BLUESMAN & POKERFACE PHIL (srb)

Slavko Hilvert Jovanović - glas, orglice

Filip Hilvert - električna kitara

 

Slavko Hilvert iz Požarevca v Srbiji je muzičist, čigar posebnosti sta izjemna igra na orglice (ustno harmoniko) in zelo izviren pristop k bluesovskemu gradivu. Z bluesom se Hilvert ukvarja že več ko dvajset let. Daleč so časi, ko je vodil Yugoslav Blues Band, v svoji karieri pa je nastopal po vsej Evropi, dolga leta predvsem v Nemčiji. Njegovi sodelavci so bili Abi Wallenstein, angleški kitarist Dick Bird, Joe Filisco, slavni orgličar Howard Levy, nekaj več kot dve leti pa je igral tudi z znanim, danes že pokojnim ameriškim kitaristom Chrisom Jonesom.

S sinom Filipom pogostoma - in tako tudi pri nas - nastopa kot Two Bags Bluesman & Poker Face Phil. Njun repertoar sestoji iz bluesovske klasike, pogumno pa se lotita tudi avtorskih pesmi. Tole bo njun prvi nastop v Sloveniji.

Dan zatem, v sredo ob 20. uri bo imel Hilvert v prostorih KAC na Njegoševi cesti 15 v Ljubljani še predavanje, v katerem bo spregovoril o svojih izkušnjah z drogo in o uspešnem ozdravljenju.

 

https://www.youtube.com/watch?v=TNsNHEcNaVk

https://www.youtube.com/watch?v=S7TbbKVWfjE

http://www.ebranicevo.com/pozarevac/kultura/vest/2046/kad-se-kaze-bluz-misli-se-na-slavka.html

http://www.zivotizdravlje.net/2010/05/12/od-droge-do-zivota/

 

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/277935245743155/?fref=ts


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz