PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 2. julij 2015

21:00 - Predstava
ŽENSKE NA ROBU

 
Predstava po motivih kratkih zgodb Joséja Luisa Alonsa de Santosa z naslovom 'Ljubezenske in šaljive slike al fresco'. Dve igralki, tri zgodbe in šest žensk v normalno - bizarni predstavi 'Ženske na robu', s katero avtorici in igralki Sara Horžen in Valentina Plaskan odstirata zavese, ki jih posameznice zagrinjajo pred javnostjo.
 
Predstava nas popelje v abotne situacije vsakdana. Prepustimo se intimnemu, celo voajerskemu vpogledu v življenje dveh lahkoživk. Ena je cinično vdana v usodo, druga optimistično stremi za boljšim jutri. V ordinaciji psihoterapevtke smo soočeni s problemi klientke, ki naj bi po Freudovi psihoanalitični teoriji trpela zaradi kastracijskega kompleksa. Znajdemo se v klubu, kjer se ljubica sreča z ženo svojega ljubimca. Priče smo pretkanemu, skorajda makiavelističnemu obračunu. 
 
Poleg Valentine in Sare, ki sta mladi, a kljub temu izkušeni igralki, dejavni na več poljih uprizoritvenih umetnosti, se v živo na odru pridruži tudi Boštjan Narat, ki z glasbo na akustično kitaro povezuje celotno predstavo.
 
Predstava je nastala pod strokovnim mentorstvom Janeza Vajevca, ki je priznan slovenski igralec, dolga leta dejaven tudi v Hollywoodu, kjer se je igre učil od samega Leeja Strasberga.
 
 
Avtorici koncepta in igralki: Valentina Plaskan, Sara Horžen
Glasbenik: Boštjan Narat
Acting coach: Janez Vajevec
Kostumografija: Simon Cirkulan
Scenografija: Martina Jurak
Svetlobno oblikovanje: Špela Škulj
Maska: Anja Luzar
Fotografije in oblikovanje: Luka Prijatelj
Vodja predstave: Nina Smerkol


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz