PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 27. februar 2016

21:00 - Koncert
GOD SCARD + COLD SNAP

V Gromko prihajajo groove metalci z Varaždina, COLD SNAP! Skupina, ki je do danes odigrala več kot 320 koncertov po Evropi. Oder so si delili s skupinami, kot so Limp Bizkit, Soulfly, Disturbed, Suicide Silence,.. Nastopali na festivalih kot so Wacken Open Air, Metal Camp, domači Metal Days itd. Skratka band, ki je v svojih skoraj 16 letih delovanja opravil visoko koncertno kilometrino, posnel 3 albume ter ep. Posneli so kar 12 videospotov in dobili nagrado "Zlatna Koogla" za najboljšega novega izvajalca leta 2008. Band, ki ne razočara.
www.youtube.com/watch?v=niRHgy3QWSo
www.youtube.com/watch?v=NVjVeoH2tDY

www.facebook.com/ColdSnapOfficial
twitter.com/coldsnap_hr


Družbo na odru jim bodo delali vsem dobro poznani domačini, God Scard.

Kranjski metalci God Scard so udarna in neustavljiva sila, ki je slovenskim metalcem ni potrebno predstavljati. Gre za bend, katerega glasba je zaznamovana z grobimi kitarami, karizmatičnim vokalom in rušilno ritem sekcijo. Pred izidom uradnega prvenca »...And We Could Have It All...« leta 2005 so se fantje dobro znašli tudi z le nekaj demo posnetki, ki niso ostali neopaženi niti s strani lokalnih in tujih organizatorjev. Skupina je tako delila domače in tuje odre s svetovno znanimi imeni, kot so Cannibal Corpse, Immolation, Biohazard, Dog Eat Dog, Ugly Kid Joe, Blood On The Saddle, Atrocity, Pyogenesis, Destroyer 666, Liquido, Obscenity, Belphegor, Cadaverous Condition, Analena, Let 3, Zeus Faber, Chang Ffos, Father, Cold Snap in Vicious Rumors, če naštejemo le nekatere, in ima za sabo več kot 300 nastopov, videospot za skladbo “To Have It All” pa ima zavidljivo število ogledov. V zadnjih nekaj letih je bend doživel pravo katarzo, saj se je zasedba dodobra prevetrila, edini konstanten steber je tako ostal Nicky na kitari in vokalu. Nova zasedba je doprinesla tudi nov zanos in nov naboj energije, kar je vidno na novem singlu “End Of Dreams”, ki naznanja novo poglavje benda.

Sama glasbena zvrst se je skozi zgodovino benda seveda spreminjala, tako v različnih obdobjih skupine kot tudi skozi menjave članov, vendar v vsem svojem obstoju skupina stremi k ustvarjanju udarnega metala z najrazličnejšimi vplivi. Zaradi tega so bili v preteklosti deležni najrazličnejših oznak, od progressive thrasha, new age metala, new age thrasha, pa vse do urbanega rocka 90-ih, crossover thrasha in hybrid metala. Sami trdijo, da jih definicije pravzaprav niti ne zanimajo, če pa že, je še najbližja oznaka najbrž hibridni metal, ki se nagiba k thrashu.

Nicky-jev karizmatičen vokal, udarna kitara Dacota (-ex Dead Dildo Drome, Within Destruction, Mit), tektonsko razbijanje Dadota (Kaoz, Interceptor, Kaotic Bullets) in kopanje po nizkih frekvencah basista Obleey-a, ne pustijo ravnodušnega nikogar. This is the end of your dreams, while the whole world is gone insane!

God Scard so:
Nicky – Vokal, kitara
Daco – Session kitara
Obleey – Bass
Dado – Session bobni

www.youtube.com/watch?v=mcEbt33sft4
www.youtube.com/watch?v=2_WxIUYBh20

www.facebook.com/GodScard

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz