PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 16. junij 2016

21:00 - Terasa
GUESS WHAT (UK) + L'ORCHESTRE DU MONT-PLAISANT (FR)

 Guess What
Gre za inovativno in predvsem instantno glasbeno vizualizacijo izpred šestdesetih let. Glasbeni mehanizmi Guess What nas orgazmično vpeljejo v svet, v katerem se vedno znova prebudi Fellinijeva napol nora muza Giulietta in njen svet erotičnih fantazij. Tu plavata James Bond in njegov martini na otoku ljubezni. Woodstock, klaviature in travnik. Ne gre pozabiti niti na pogumnega astronavta Jurija, tega lepega ruskega heroja, ki skupini posodi svoj moški glas. Ni kaj, hipijada, tango in Sovjetska Zveza v enem paketu!

Orchestre du Mont-Plaisant je vesel in očarljiv plesno ritmični zvarek, world music kvartet, ki ga je l 2010 v Londonu ustanovilo jedro Catapulte Records; Juste Akiss (kitara), Luke Warmcop (bobni/tolkala), Andrea Pirovano (bas) in Graham Mushnik (harmonika/orgle). Njihova glasba je v glavnem instrumentalna, napaja pa se pri afriških in južnoameriških vplivih, kot so kongoleški soukus, etiopski jazz & groove, ali kolumbijska cumbia. Zaznati pa je tudi pridih bližnjevzhodnega melosa in turške psihadelije.

Povezava: http://www.catapulterecords.com/

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz