PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 3. junij 2016

22:30 - Klubski večer
BELO SMETJE: BORING COUPLE & N'TOKO

 Začelo se je na neki (pol)privatni zabavi. Pisalo se je leto 2006. Berlin je prispeval svoje, predvsem idejo, da je glasba v klubu lahko raznolika, nova, stara, nova, stara, pa sveža in plesna in privlačna. Kasneje Matjaž Brulc povabi Belo smetje na gostovanje v Gromko. In res, nekega torka se zgodi tudi javni nastop. Potem pa tako, kot gre z vsako tako zadevo – ostalo je zgodovina: nastopi po vsej Sloveniji, največ v klubu Gromka (ki je zadnja leta domicil Belega smetja), nekaj v okviru literarnih festivalov in literarnih gostovanj, tudi čez mejo, v Nemčiji, na Nizozemskem, Hrvaškem in Češkem.
Vizualije so bile vedno pomemben del Belega smetja. Dodana vrednost. Tri punce Maja Smrekar, Mina Fina in G/6 oziroma Gaja Madžarevič (ki to počne zadnja leta) so sodelovale skozi vsa ta leta, in fant, ki je zraven od začetka in ki je kriv za logo (napis Belo smetje in podoba s prstom pred usti) ter za vse plakate, tudi tega za deseto obletnico. Luka Umek, hvala.

✿ Praznovanje bo, kot se spodobi, razigrano: prvič bo v okviru Belega smetja koncert, tak, kot je bila običajno glasba v prazni Gromki preden se je začela plesna zabava. Zato se pripravite na dolgočasen uvod v divji večer z Boring couple. Nadaljuje Djane Džulij, zaslužna za umestitev Belega smetja na splet, potem plesišče zagreje zdaj že dolgoletni sodelavec enok, v gosteh pa kot glavni nastopajoči eden najbolj zanimivih glasbenikov pri nas – N’toko, tokrat z dj setom; za konec noč v jutro pretvori teoP... In vse to skozi umešane slike gešestke.

☞ Vozni red:
Koncert:
-- Boring Couple
DJ seti:
-- Djane Džulij
-- enok
-- N’toko
-- teoP
+ G/6 (vizualije)

FB dogodek« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz