PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 8. december 2016

21:00 - Metabonma
ANDREA CENTAZZO / No Boundaries (tolkalski solo)

Letošnjo sezono Metebonma bomo slavnostno zaključili z vrhunski elektro-akustičnim tolkalskim koncertom “najbolj vplivnega tolkalca zadnjih 20 let” (Modern Drumer, 2006), Andree Centazza.

Andrea Centazzo bo naslednji dan, 9. 12. 2016, na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, vodil seminar za tolkala namenjen učencem, dijakom, študentom in profesorjem.

Več informacij in prijava: http://www.kgbl.si/seminarji.html

V več kot 40-letni karieri je tolkalec, skladatelj, avtor, dirigent in multimedijski umetnik Andrea Centazzo odigral več kot 1000 koncertov v Evropi, Aziji in ZDA ter nastopil v številnih radijskih in televizijskih oddajah po vsem svetu. Posnel je več kot 120 LP plošč, CD-jev in DVD-jev. Centazzo je avtor 400 kompozicij (od oper in simfonij do solističnih del) in 8 muzikoloških knjig. Predaval je o tolkalih, glasbi, umetnosti, filmu in videu na vrsti univerz, akademijah in glasbenih konservatorijih, med drugimi na Univerzi v Bologni in konservatoriju v Stuttgartu. Kot dirigent je nastopal v American Youth Symphonic Orchestra, The LA Contemporary Orchestra, The Mitteleuropa Orchestra, The ER Youth Symphonic Orchestra in številnih drugih. Dirigiral in uprizoril je tudi lastna operna dela ter gledališke predstave drugih ameriških avtorjev.

V zgodnjih 80-tih in kasneje je igral v duih, triih in ansamblih, z mnogimi izvrstnimi tolkalci, kot so: Barry Altschul, David Moss, Andrew Cyrille Pierre Favre, Alex Cline, Tony Oxley, Paul Lovens, Paul Lytton in Steve Hubback.

Od 80-tih naprej je ustvarjalno pozornost usmerjal v multimedijsko produkcijo, ki vključuje tradicionalne in elektronske instrumente ter video.

Njegova bogata kariera je odmevna tudi na polju proste improvizacije, kjer je sodeloval z muzičisti, kot so: Don Cherry, John Zorn, Steve Lacy, Lester Bowie, Evan Parker, Derek Bailey, Henry Kaiser, Marilyn Crispell, Anthony Coleman in mnogi drugi.

 Povezave:

http://www.andreacentazzo.com/

https://www.youtube.com/watch?v=2Rr0IyVhl9U

https://www.youtube.com/watch?v=zVmq-L4qGAw

www.ictusrecords.com

Organizacija: KUD Mreža v sodelovanju s Klubom Gromka

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz