PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 16. december 2016

21:00 - Koncert
IT'S EVERYONE ELSE (Slo) + THE KOJN (Slo)

IT'S EVERYONE ELSE
It's everyone else s pomočjo sintetizatorjev zvoka, samplov in dveh neizprosnih vokalov proizvajata unikaten, shizofren zvok, ki zajema vse od noisa, industriala, synthrocka in popa. Dvojica, ki že od leta 2009 obremenjuje svoje sintesajzerje in glasilke, je leta 2010 prepričala komisijo Klubskega maratona in si postopoma priigrala sloves norišnice v živo. Njune eksplozivne elektronske himne utelešajo inovativen pristop k različnim odtenkom hardcora, drona in mestoma zasanjane poetike, ki se prebija skozi sprotno postavljanje in rušenje zvočnih zidov.


Spomladi leta 2012 je luč sveta ugledal njun prvenec Is It Me?, izdan v samozaložbi, dve leti kasneje pa sta pod okriljem dunajske založbe Noise Appeal Records izdala LP z naslovom New Religion. Tekom časa sta obredla klubsko podzemlje vse od Makedonije pa do Norveške, nastopila pa tudi na nekaterih pomembnejših festivalih doma in v tujini (Pohoda, Rock For People, MENT, SuperUho). Novembra 2016 pa je končno nastopil čas za novo poglavje, ki se bo začelo z izstrelitvijo tretjega albuma Heaven is an empty room (Noise Appeal Records).
https://itseveryoneelse.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/itseveryoneelse/?fref=ts
http://itseveryoneelse.tumblr.com/


THE KOJN
Dvojec iz Črnega grabna, ki je na Klubskem maratonu leta 2012 šokiral s preprosto noise rock mešanico estetsko neprilagojenega kitarsko-bobnarskega rohnenja, na odru ne odkriva tople vode, a se hkrati požvižga na mnoga pravila všečnosti. Hrupna, pristna in živalska rockovska drža dvojca je krepko oddaljena od pričakovanih, turobnih in prežvečenih aranžmajskih primerkov, prvinski rockovski izraz pa potiska njuno muziciranje v skrajnost. Fanta, oprta na punk, rock, noise in hardcore estetiko, sta živa odrska atrakcija in vsekakor obvezen ogled za vse ljubitelje prvinskih rockerskih ritmov.

The Kojn sta svoj nabirek materiala, ustvarjenega med leti 2012 in 2015 letos marca zbrala na projektu Tabarnakl, ki ga lahko poslušate na njunem Bandcampu in vsebuje šest kratkih in eno dolgo kompozicijo, s katero vas vodita skozi temačna polja njune vizije rocka.
http://thekojn.si/
https://www.facebook.com/The-Kojn-1615522198684003/
https://thekojn.bandcamp.com/
 
 
 


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz