PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 27. januar 2017

21:00 - Koncert
AMBRA + RELEASE THE ECTOPLASM

Megleno ljubljansko podzemlje bo na zadnji petek v januarju na oder Gromke izpljunilo dve glasni, gomazeči substanci, ki vam bosta brezpogojno napolnili ušesa. 
Ambra in Release the Ectoplasm izbruhneta točno ob 21h. 
 
 
AMBRA
Tišina je prekinjena, luči so prižgane.... Andrej Blatnik (kitara), Žiga Kroflič (kitara) in Robi Rep (bobni) tvorijo trdo, glasno in vnetljivo snov pod imenom Ambra. Trojka je po več kot desetletnem premoru od zadnjega skupnega ustvarjanja aprila 2015 našla skupni imenovalec v glasbenem izrazu, ki navdihe išče v raznolikih alternativnih glasbenih žanrih tršega dela spektra, ki skupaj krepijo ustvarjalni arzenal skupine. Ob tem trojica ni pozabila niti svoje progresivne zapuščine, ki jo po premišljenih odmerkih priliva na ogenj avtorskih komadov.
 
 
RELEASE THE ECTOPLASM
Skupina Release the Ectoplasm! je dobila popolno postavo konec lanskega leta (2013). Člani skupine vsekakor nismo novinci na glasbenem slovenskem prostoru, kajti skupaj smo se združili bivša člana skupine ‘Kansky’ – kitarist Miha in basist Mikel, Jani – bivši vokalist zasedbe Flyspoon, ter nadebuden bobnar Pavel. Skupino odlikuje brezpogojno ustvarjanje glasbe brez začrtanih smernic, ki pa se najbolj giblje na področju stonerja in sludge-a, v maniri progresivne in alternativne ekspresivnosti. Deluje v istem hipu retro, a hkrati sveže. Brez dlake na jeziku, to je skupina ‘Release the Ectoplasm!'.
 

FB: https://www.facebook.com/releasetheectoplasm « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz