PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 14. marec 2017

21:00 - Metabonma
Godalni kvartet Furiant (Stefano Mesaglio - Italija, Vlad Popescu - Romunija, Gregor Hrabar - Slovenija, Nika Švarc - Slovenija)

Klasična glasba

Povezavi: https://www.furiantquartet.com/

https://vimeo.com/49278530

Organizacija: KUD Mreža

---

Godalni Kvartet Furiant je bil ustanovljen leta 2011. Člani kvarteta so študirali komorno glasbo na Koroškem Deželnem Konservatoriju v Celovcu v razredu profesorice Elisabeth Fister, od oktobra 2013 pa so študenti magistrskega  študija na Visoki šoli za glasbo “Hanns Eisler“ v Berlinu v razredu profesorja Eberharda Feltza in Tima Voglerja.

Za njimi so že številni koncerti v Sloveniji (Lent, Imago, Ursus), Avstriji (snemanje za ÖRF, St. Paul Kultursommer, Wörthersee Classics), Južni Afriki (Mednarodni festival Stellenbosch), Italiji (Cividale Music Festival), Fraciji (Aix-en-Provence festival), Španiji (Mednarodni festival Vic), Nemčiji (Gezeiten Konzerte, Bodensee Festival) in Romuniji (Zilele Musicii Oravita), na Nizozemskem (Stift Festival).

Pomembne glasbene impulze  so pridobili z izpopolnjevanjem pri največjih glasbenikih našega časa, kot so Gerhard Schulz, Heime Müller, Johannes Meissl, Daniel Rowland, Jürgen Kussmaul, Rainer Schmidt, Luc-Marie Aguera, člani Belcea kvarteta, Kuss kvarteta in kvarteta Casals.

Maja 2012 so prejeli nagrado na Mednarodnem tekmovanju za komorno glasbo v Majanu (Italija) in postali štipendisti organizacije Yehudi Menuhin Live Music Now e.V. v Celovcu in kasneje v Berlinu. Redno se udeležujejo mojstrskih tečajev za komorno glasbo, ki jih organizira Visoka šola za glasbo “Hanns Eisler“ Berlin, poletnega kampusa za komorno glasbo v Weikersheimu, ki ga organizira Glasbena mladina Nemčije. Leta 2013 so bili sprejeti v ChamberStudio at King’s Place v Londonu. Maja 2014 in marca 2015 so nastopili v koncertnem ciklu “Slow Listening”, ki ga prireja HfM “Hanns Eisler” v Berlinu.

Novembra 2015 je bil kvartet nagrajen s prvo nagrado in nagrado publike v Hannovru na tekmovanju ''Hannovrska borza glasbenih talentov'', oktobra 2016 je kvartet prejel nagrado na tekmovanju ''Irene-Steels-Wilsing'' za mlade evropske godalne kvartete, novembra pa so člani kvarteta postali zmagovalci tekmovanja ''Boris Pergamenščikov'' v Berlinu.

Foto: Mark Prelec za Warehouse Collective

Povezavi: https://www.furiantquartet.com/

https://vimeo.com/49278530« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz