PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 6. april 2017

21:00 - Friforma
Trio Lucio Capece, Daichi Yoshikawa in Henrik Olsson in duo Eduardo Raon in Vid Drašler

 Lucio Capece/ Henrik Olsson /Daichi Yoshikawa

 Lucio Capece živi in ustvarja v Berlinu. Igra nemško-argentinskega bas-klarinetista, saksofonista in elektrofonika se razteza od tehna do Wandelweiserske askeze. Glasbeno pot je začel s študijem klasične kitare, nato pa presedlal na saksofon in basovski klarinet, ki ju je deset let študiral na konservatoriju v Argentini, nato pa nadaljeval študij v Franciji pri Louisu Sclavisu in kasneje v glasbenih srečevanjih in delavnicah. Njegovi nekonvencionalni nastopi vključujejo helijeve balone, nihala, analogne sintetizatorje zvoka, generatorje šuma, ritem mašine, indijskegi harmonij in zvočnike. Nastopal je s glasbeniki, kot so Radu Malfatti, Toshimaru Nakamura, Axel Dörner, Kevin Drumm, Rhodri Davies, Julia Eckhardt, Phill Niblock, Pauline Oliveros, in z Q-O2 Ensemble.

Henrik Olsson je študiral bobne in tolkala in leta 2001 pridobil magisterij na akademiji za glasbo in dramo univerze v Gothenburgu. Svoja dela je izdal pri znanih založbah kot so: Monotype Rec., Another Timbre, Häpna, Kning Disk idr. V turnejah po Evropi, ZDA, Rusiji in Japonski je sodeloval s glasbeniki: Toshimaru Nakamuro, Andreo Neumann, Ko Ishikawo, Angharadom Daviesom, Axelom Dörnernerjem, Dimitro Lazaridou Chatzigogo, Daichijem Yoshikawo, Markom Wastellom, Rhodrijem Daviesom, Keithom Roweom, Lauro Naukkarinen, Tetuzijem Akiyamo in Tisho Mukarji.

http://bjornbergborg.blogspot.si/p/henrik-olsson.html

Daichi Yoshikawa je eden najbolj samosvojih improvizatorjev mlajše generacije, ki trenutno živi v Berlinu. Z osemnajstimi leti se je iz Tokia preselil v London, kjer je stekal glasbeno izobraževanje na delavnicah Eddia Prévosta. S kontaktnimi mikrofoni, kovinskim objekti in majhnimi tolkali igra na opno zvočnika, ki ustvarja “feedback”. Poseben, ponavadi glasen, zvok ustvarja konstantna vibracija resonirajočih predmetov. S švedskim kontrabasistom Joelom Gripom in francoskim bobnarjem Antoninom Gerbalom je ustanovil trio наказание (kaznovanje). Yoshikawa je bil lani rezident cikla FriForma, ki je na tedenskem bivanju v Ljubljajni, nastopil s Seymourjem Wrightom in Paulom Abbotom igrav trio lll 人.

daichiyoshikawa.tumblr.com

 

Duo Eduardo Raon (harfa) in Vid Drašler (bobni)

Portugalski harfist Eduardo Raon zadnje čase živi in ustvarja med Portugalsko in Slovenijo. Njegovo pestro glasbeno ozadje je prepleteno s sodobno, eksperimentalno in elektronsko glasbo, etno, noise, pop, retro in rockom. Čeprav je Eduardo klasično izobraženi harfist se njegova glasba loteva raziskovanja raznoraznih sodobnih glasbenih polj. Leta 2013 je pri lizbonski založbi Shhpuma objavil prvenec The Drive For Impulsive Actions. V slovenskem prostoru smo se srečali z njegovo izjemnim umetniškim izrazom pri predstavah ter nemih filmih v Slovenski kinoteki. Javnosti se bo v duetu s Vidom Drašlerjem predstavil prvič.

http://eduardoraon.com/

Vid Drašler, bobnar in tolkalec, se v zadnjih letih uveljavlja predvsem kot izredno aktiven glasbenik na področjih svobodno improvizirane glasbe in free jazza. Z triom »Drašler/Karlovčec/Drašler« je izdal ploščo Stir, l. 2014 je izdal solistični prvenec Kramljanja, zelo pogosto pa nastopa tudi v ad-hoc improvizacijskih situacijah – kot glasbenik, pobudnik in organizator. Igra še v triu Trojnik in v Orkestru brez meja/Senza Confini. Vid Drašler je eden najobetavnejših mladih bobnarjev, ki vedno pogosteje nastopa z priznanimi tujimi glasbeniki.« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz