PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAčetrtek, 5. oktober 2017

21:30 - Koncert
AKAMI (Slo) + Tovariš Strmoglavljen

Zasedba Akami se je slovenskemu klubovju predstavila preko karavane Klubskega maratona Radia Študent v letu 2014 in od tedaj nanizala precej koncertov po Sloveniji. Člani kolektiva predstavljajo Domen Slovinić na vokalu in kitari, Brigita Gračner na vokalu in klaviaturah, Samo Pavlica - Linč na kitari, Kristijan Buzeti na bobnih ter Martin Ukmar na basu. Zasedbe se je v treh letih prijela oznaka psihedeličnih, eksperimentalnih rockerjev, ki radi posežejo tudi po grungerskih in noiserskih zvočnih elementih. Bend je lani v produkcijskem studiu Radia Študent posnel svoj prvenec Sunburnt, ki bo pri ZARŠ izšel 5. oktobra 2017. Istega večera bo album predstavljen v klubu Gromka na Metelkovi.

https://www.youtube.com/watch?v=cCmujMWl1K8

https://www.youtube.com/watch?v=H5uMsKNpCdA

https://www.youtube.com/watch?v=dr9CUnrZgO8

 

Tovariš Strmoglavljen, v razširjeni zasedbi (Martin Ukmar - el. kitara, klarinet, glas, razna zvočila, Nastja Janžekovič - el. viola, Samo Pavlica - bobni), s paleto različnih instrumentov zapleta poetične sprehode po gozdu raznih vzdušij v eksperimentalno elektroakustično glasbeno gnezdo. Od vedrine do nevihte emocij v vrtincu psihedelične burje.

https://tovaristrmoglavljen.bandcamp.com/

 

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/1909664096019605/« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz