PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 9. februar 2018

20:30 -
The Return of Darkness and Evil #4

Ponovno se vračata mrak in zlo! Četrta edicija Return of Darkness and Evil, tokrat prvič v Gromki!

 MIST
Mist je ljubljansko-postojnska doom metal skupina, nastala leta 2012. Leto kasneje so izdali prve demo posnetke, spomladi 2015 pa EP s štirimi skladbami. Zgledujejo se po bendih, kot so Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Jex Thoth ipd. Odigrali so nekaj čez 50 koncertov doma in v tujini, med drugim so nastopili na festivalih MetalDays, Bloodstock, Hammer Of Doom, Malta Doom Festival... Pred kratkim so končali snemanje prvega dolgometražnega albuma, ki bo, kot prejšnji dve izdaji, izšel pri nizozemski založbi Soulseller Record. 
https://www.facebook.com/mist.doom/
https://mistdoom.bandcamp.com/

HELLSWORD
Hellsword so black/speed metal band iz Ljubljane, ki so v Gromki pravzaprav redni gostje. Konec leta 2009 so začeli s preigravanjem black metala prvega vala. Izdali so dva EPja, Blasphemy Unchained in Sounding the Seventh Bell. Umazan, no bullshit metal, za vse fane Bathory in Venom.
https://www.facebook.com/hellswordband/
https://hellsword.bandcamp.com/

 CHALLENGER
Challenger pa so frišna zasedba iz Ljubljane, ki jo med drugim sestavljajo bivši člani Vigilance in Teleport. Band črpa navdih iz NWOBHM in speed metala 80ih. Obljubljajo pa koncert poln kričečih vokalov in sladkih kitarskih harmonij. Za razliko od večine bendov, ki najprej naredijo facebook stran in 10 fotosessionov, potem pa mogoče odigrajo koncert ali dva, preden razpadejo, se nam bodo Challenger raje najprej predstavili na odru.

 


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz