PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 4. maj 2018

20:00 - gROMKI oNKRAJ
BONNE APARTE (Nl) + WOLVON (Nl)

BONNE APARTE
 
Prvi udar na nizozemsko underground sceno so BONNE APARTE izvedli že davnega 2007, ta je bil tako udaren kot kratkotrajen. Po začetnem razburjenju, ki so ga zanetili na lokalni sceni, tudi zaradi svojstvene sestave benda (bass sint namesto basa kombiniran z visokimi vokali in fuck you odnosom), so razpadli tik za izidom prvenca. Po 10 letih nedelovanja se vračajo z mešanico vplivov vseh možnih agresivnih kitarijad, ki jih zmešajo v eksploziven koktejl potlačenih frustracij in manične energije. Od ponovnega vstajenja so opravili že kar nekaj nastopov, z bendi podobnega ustroja kot so Destruction Unit (US) in Cocaine Piss (BE). 
Na turneji predstavljajo, februarja izdan, drugi album "Scalps", ki ga frontman skupine opiše.. "Naši reptilni možgani poganjajo močni podzavestni gon, ki ga moramo nenehno zatirati, da bi ohranjali našo družbo. "Scapls" je vaja v ravno nasprotnem, v predajanju naši živalskosti, brez kančka cenzure. Rezultat je mazohistična, egocentrična in inkoherentna osebnost, "nekdo, ki je vedno na preži in ne preživi brez, da bi bil sam lovljen."
 
WOLVON
Od nastanka leta 2011 so se WOLVON izkazali za eno bolj navdušujočih zasedb v živo, ki so se prikazale iz Nizozenske, po večini po zaslugi svojih živalskih nastopov. Svojo mešanico post-punk-cum-noise-rocka so predstavljali od Makedonije do V. Britanije. Kot gonitelji "nomadske-DIY" koncertne platforme iz Groningena Lepel so izvedli več kot 70 nastopov. Lani aprila so izdali drugi album z naslovom "ease" pri Tartarus, Graanrepubliek and
Subroutine Records. 
 
Press-clippings
 
Louder than War: "Full of rumbling bass, crashing guitars and some seriously demented drumming, the second long player from these Dutch head-wreckers is one to play at ear-ringing volume."

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz