PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 19. junij 2019

21:00 - Koncert
COCAINE PISS (Be) + KRAUSE (It)

 // Rdeči cikel v okviru Pride festivala //

▶️ Cocaine Piss
Tako glasba kot samo ime Cocaine piss lahko asocirata na grdo, provokativno in obsceno, toda pozitivno sporočilo glasbe belgijskega kvarteta zareže globoko kot vreščeč vokal pevke. Njihove pesmi so hitre, jezne in drveče; redkokdaj so daljše od dveh minut. Člani_ce benda se identificirajo z oznako kvir, zavzemajo se za enakost spolov, nasprotujejo mačizmu in elitizmu v punk sceni in družbi nasploh. Njihov fan, Steve Albini je v njihovi majici zmagal na World Series of Poker 2018 (majica za srečo, kdo ve). V njegovem studiu v Chicagu so posnele_i dva albuma, “The Dancer” (2016) in “Passionate and Tragic (april 2019). Pripravite se na kakofonijo Dead Kennedys, Bikini Kill in Melt Banana, ki igrajo hkrati oziroma povedano drugače, pripravite se na visokooktansko mešanico nojza in punka polnega bleščic in znoja.

🎧 https://cocainepiss.bandcamp.com

📹 https://youtu.be/fl7Em1XubcU, https://youtu.be/0XYW9IuyWoM


▶️ Krasue
Tako kot Cocaine piss, tudi Italijanke kontrirajo pregovorni punk črnini s t.i. kawaiicorom z bleščicami. Njihovo ime Krasue izvira iz južnoazijske mitologije, ki predstavlja ženskega duha, ki se ponavadi kaže ponoči kot dolgolasa ženska glava, kateri notranji organi visijo z vratu. Pustimo se presenetiti kako nas bodo uročile na Gromkinem odru s svojim grungerskim lo-fi postpunkom.

🎧 https://krasue666.bandcamp.com/releases« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz