PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 4. maj 2019

21:00 - R.A.F.A.L.
20 LET RAFALA: ANUS + CIMEX (It) + ĐORNATA + HUMAN HOST BODY + DICKLESS TRACY

 R.A.F.A.L. praznuje 20. obletnico 🎉🎈🎂

Spored:

1. ANUS - HCxLJ

2. CIMEX - anarchopunk, IT

3. ĐORNATA  - raw punk/crust

4. HUMAN HOST BODY  - D-beat possessed metal 

5. DICKLESS TRACY  - kultni death-grind

VSTOPNINE NI!

********

➤➤ANUS - HCxLJ
Ljubljanski oldschool hardkoraši Anus, ki so bili nepogrešljivi del slo punk scene v začetku novega tisočletja, samo za ta dogodek ponovno priklapljajo ferše... Vsi na barikade, Bedaki, obdelava Vojna, smrt so komadi, ki jih čas enostavno ne more povoziti. Kdor ve, ve.
https://www.youtube.com/watch?v=3Bg7eVXvPzk

➤➤CIMEX, anarchpunk (It)
Ekipa iz Trevisa, katere člani med ostalim igrajo v Vivere Merda, Culto del cargo, Gelo itd., se je po petnajstih letih ponovno zbrala in oživela Cimex. Anarhopankerji Cimex so še en bend, ki je definitivno zaznamoval punk sceno konec devetdesetih. Za sabo niso pustili skoraj nobenih sledi na spletu, edina zapuščina je odličen album "Per te solo rabbia", ki so ga izdali leta 2002. Direktno in udarno, straight-to-your-face punk!
https://www.facebook.com/Cimex-64288981063/

➤➤ĐORNATA, raw punk/crust
Preprosto, hitro in dobro je oznaka, ki si jo je nadel bend ob svojem nastanku in ki še vedno drži kot pribita. Domači Đornata kombinirajo surovi starošolski hc punk z crust/grind elementi, po novem pa jih uvrščajo med najhitrejše bende pri nas. Pure speed&rage.
 
➤➤HUMAN HOST BODY - D-beat possessed metal
D-beat possessed metal from Istria. Anarchist/anti-civ/pro-collapse! Metal for punks!
http://humanhostbody.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/humanhostbody/
 
➤➤DICKLESS TRACY - kultni death grind
Absolutno kultni bendič, ki stresa odre od davnega 1997. Kot vedno bo tudi tokrat nekje med brutalnim, agresivnim, bizarnim in zabavnim.
https://www.facebook.com/dicklesstracygrind/?fref=ts
 

*****

R.A.F.A.L. se je oblikoval leta 1999 kot odgovor na pomanjkanje pritoka glasbenih skupin iz DIY hardcore punk scene. Štartal je kot nekomercialen in neprofiten glasbeni cikel, ki je predvsem želel prispevati k boljšemu razvoju aktivne glasbene politične anarho scene, ponuditi oder domačim in tujim (ne)uveljavljenim bendom ter omogočiti prostor za srečevanje in druženje.

Koncerte je začel prirejati najprej v Gali Hali na Metelkovi, nato v AC Molotov, po njegovem padcu in krajšem premoru pa se je ponovno preselil na Metelkovo, tokrat v klub Gromka. Na mesec priredi do 2 koncerta in se v svoji dvajsetletni zgodovini lahko pohvali s več kot 200 uspelimi koncerti in festivali, med katerimi so tudi: 8. in 9. DrrrMrrrr OrtoPunk festival, Anti-Fa Fest, ki je začel svojo borbo davnega leta 1999 in ga sedaj prireja sorodna ekipa, ter največji, že pokojni, crust punk festival v Sloveniji in bližnji okolici Balkanika Core Fest.

Maja praznujemo dvojno - 20. let Rafala in rojstna dneva obeh Rafalovk. Let`s parteeeey!


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz