PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 19. marec 2019

20:00 - Koncert
Preboj soške fronte

Na letošnjem Preboju soške fronte bo Klub tolminskih študentov predstavil posoško glasbeno ustvarjalnost vasice Čadrg, ki ni znana zgolj po ekološki komponenti, temveč tudi po glasbeni ustvarjalnosti. Dogodek bo fokusiran na predstavitvi historične in sedanje glasbene produkcije Čadrga. Pričakovano bi bilo, da bo na dogodku nastopil eden največjih čadrških kulturnih artiklov - duo Bakalina, a trenutno ne nastopa, saj je v pripravi materiala za prihajajoči projekt Bakalina Velika.


Kakor je zadnja leta že v navadi, bo tudi tokrat iz Šengenske kuhne dišalo po pristni tminski friki‼️👌

Časovnica:
20.00: Predstavitev čadrške kulturne produkcije skozi čas
20.30: Ogled filma Pokrajine iz spominov
21.15: Zlam`n`Bejž
21.45: The ŠtrudlsPredstavitev čadrške kulturne produkcije skozi čas
Brata Jani in Samo Kutin bosta v sliki in besedi predstavila lokalno založbo Čadrg Records ter nekdanji tabor Narave in glasbe.


Film Pokrajine iz spominov
Člani tria Širom, Ana Kravanja, Samo Kutin in Iztok Koren, so se pomladi 2016 odpravili v naravo rodnih krajev. Pot jih je vodila v kraško vrtačo Bukovnik, pod zasneženi Tolminski Migovec in na cvetoča polja Prekmurja z namenom opazovati vpliv okolja in spominov na njihovo glasbeno improviziranje.

Dolžina filma: 35 minut
https://www.youtube.com/watch?v=1W5rENCOuc4


ZLAM`N`BEJŽ
Za imenom Zlam`n`Bejž se skriva tolminski beatboxer Mitja Roner, ki je znan po sodelovanju z duom Bakalina.
https://www.youtube.com/watch?v=Jj-Qa3fr0vQ


THE ŠTRUDLS
Štrudli (Jani Kutin, Samo Kutin, Primož Hadalin in Kristjan Kavčič) so z glasbenim ustvarjanjem začeli leta 1998 v stari šoli v Čadrgu, zdajšnji komuni za odvisnike. Bend so sestavili impresionirani nad čadrsko floro in favno, ki sta zato glavni temi v njihovih tekstih, in kot glasbeni samouki navdušeni nad rock`n`rollom, katerega lastna izpeljanka je dobila naziv Kako sprawt krawe ab mleka? Svoj krstni nastop so doživeli na 1. Kreativnem taboru Sajeta, ki bo letos praznoval 20. edicijo delovanja. Na koncertu v Gromki se bo Štrudlom pridružil tudi ustanovni član trobentač Aljoša Bončina.

Po dveh desetletjih ponovno vabljeni v svet kukauce, ovc in velikanov!« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz