PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 9. marec 2019

22:00 - Festival Rdeče zore
Koncert: rouge-ah (SLO)

Urška Preis je glasbenica, harfistka in vizualna umetnica, rojena v Ljubljani. Je del glasbenega dueta II/III skupaj s producentom elektronske glasbe Tinetom Vrabičem - Nitzem, med študijem v Leipzigu pa se je začela na sodobni glasbeni sceni uveljavljati s solo projektom rouge-ah, s katerim ima danes za sabo že zavidljivo število nastopov pri nas in v tujini.

Lanskega oktobra je rouge-ah pri založbi Kamizdat izdala svoj debitantski album z naslovom bare. Ta obsega devet skladb, ki prečijo širok žanrski spekter elektro-akustične kompozicije z uporabo terenskih posnetkov, šumečega dronovskega ambienta in raznolikega procesiranja akustične in električne harfe. Gre za zvočni avtoportret, skozi katerega avtorica izvirno skozi lastno glasbeno poetiko razgalja intimno in abstraktno sliko boleče čustvenosti.
https://rouge-ah.bandcamp.com/

Priporočeni prispevek: [5 eur] (koncert+DJ program)
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz