PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 14. februar 2020

20:00 - Gverila Teater
Gverila bralna značka: Ustava Republike Slovenije

Gverila Teater predstavlja: GVERILA BRALNA ZNAČKA
KNJIGA #3
USTAVA REPUBLIKE SLOVENIJE


1. člen
(iz Wikipedije, proste enciklopedije)

Ustava je najvišji splošni akt, s katerim država predpiše splošna načela in oblike svoje politične in družbene ureditve. Za njen sprejem in spremembo v parlamentu je običajno potrebna zahtevnejša ti.kvalificirana večina, z njo pa morajo biti usklajeni tudi vsi drugi pravni akti, ki sestavljajo pravni red države, za kar v mnogih demokracijah skrbi ustavno sodišče ali njemu enakovredno najvišje sodišče v državi.
Gverila bo ustavo brala, razmišljala o njeni vsebini in o tem, kako se z njenimi določili srečujemo v vsakdanjem življenju.

2. člen
(splošne določbe)

Vabimo vas, da skupaj z nami vse do poletja prebirate pet literarnih del, ki nam bodo služila kot navdih za improvizirane predstave. Še vedno so z nami na odru odbiti kostumi in nenavadni rekviziti, ki pa bodo v letošnji sezoni svoje mesto iskali znotraj različnih literarnih žanrov, tematik in karakterjev. Pridružite se Gverila bralni znački in pridite pogledat, kako bodo knjige ob pomoči vaših predlogov oživele na Gromkinem odru!
Prebrano delo ni pogoj za obisk predstave, boste pa z zavzetim listanjem še dodatno kulturno obogateni.

3. člen
(izvajalci)

Poslanke in poslanci: Petra Ajdovec, Liza Berden, Jošt Cafuta Maček, Sara Gorše, Olivija Grafenauer, Jošt Jesenovec, Petra Pance, Dan Pikalo, Maja Trampuš, Timotej Turk Dermastia
Izvajalec himne: Luka Seliškar
Luč: Veronika Hana Grubič


Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz