PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 15. april 2022

21:00 - R.A.F.A.L.
MESSA (It) + SNØGG + MIST

Messa (scarlet doom, Italija)

Messa so svojo glasbeno pot pričeli leta 2014. Kaj kmalu je postalo jasno, da ne gre samo še za en `doomsterski` sestav, temveč da so v svoje glasbeno ustvarjanje vpeli raznoliko glasbeno preteklost članov ter ustvarili nadžanrski zvočni kotel, ki zajema progresivo, black metal, post punk, temačno ambientalo, blues, doom etc. Sami so svoj glasbeni izraz poimenovali `Scarlet Doom`, oznaka, ki zajema tudi Sarin čisti in brezčasen vokal. Messo smo imeli priložnost videti v živo v Ljubljani leta 2018, tokrat pa se vračajo z novim albumom `Close`, ki bo izšel marca 2022 in v katerem so, vsaj sodeč po komadu `Pilgrim`, vpeljali tudi sredozemsko glasbeno zapuščino in kjer ponovno pokažejo svoj talent ter unikatnost. Prefinjeno in umirjeno.
https://messaproject.bandcamp.com
https://www.facebook.com/MESSAproject
https://www.instagram.com/messa_band/

Mist (doom metal, Ljubljana)

Mist nas s počasnimi ritmi epskega dooma popeljejo v svet, kjer stari bogovi še niso pozabljeni.  Njihova glasba je surova, naravna, pristna in njihovi rifi odsevajo tematiko besedil - narava, uroki, smrt - ki jih najpogosteje inspirira okultno. Njihov studijski album Free Me of the Sun je izšel leta 2018. 
https://mistdoom.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/mist.doom
https://www.instagram.com/mistdoom/

Snøgg (black metal, Velenje)

Ambientalno eksperimentalni Snøgg raziskuje prostrana področja black metala in ostalih podobnih temnih, ekstremnih in alternativnih zvrsti, s katerimi premikajo meje svojega žanra. Poudarek je na zvočni in vsebinski ritualnosti, ki nas počasi, a trdno potisne v stanje neznanega in brezčasnega, prvinskega. Glasba Snøgg nas popelje daleč stran, da bi nas vrnila v samo jedro našega obstoja.  
https://snogg.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Snoggband

***
 
Na prizorišču velja PCT pogoj in priporočila NIJZ.


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz