PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 29. november 2022

20:00 - Literarni večer
Dijana Matković: Jebeš delo (monolog)

Delo krepi duha. Kdor ne dela, naj ne je. Kamen na kamen palača. Kolikor znaš, toliko veljaš ... Še vedno te laži, ko z delom ne moremo do nikakršne stabilnosti – osnovnih pravic, zagotovljenih z ustavo, kot je na primer streha nad glavo. Ko delamo (in ko ne), si pridelujemo kvečjemu duševne stiske. Zato:

"Jebeš delo. Lahko bi se začelo tudi tako. Potem pa bi se moralo tu tudi končati. Takšen nastop, ki to niti ne bi bil, bi rada izvedla. Samo dve besedi, jebeš delo, brez vsakršne elaboracije. Ker takoj, ko si pričnem prizadevati, da bi razložila svoj vse hujši odpor do vključevanja v delo, že delam." 

Elaboracija seveda bo. Ni druge. Tokrat kot monolog. Dijana Matković, avtorica esejističnega romana Zakaj ne pišem, bo na odru sama z izbranimi odlomki o živetju in preživetju v prestolnici ter nekaj zvočnimi efekti.

Lepo vabljeni.

Vstopnina: 5 eur.

Foto: Boštjan Pucelj.
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz