PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 31. julij 2023

21:00 - R.A.F.A.L.
IMPERIAL TRIUMPHANT (New York, ZDA) + THE CANYON OBSERVER

 IMPERIAL TRIUMPHANT (New York, ZDA)

»Imperial Triumphant so ena najpomembnejših trenutno aktivnih ameriških black metal skupin, ki ne samo da kroji svojo stilsko pot, temveč je tudi pomembna za prihodnost black metala.« (Austin Weber, No Clean Singing)
Imperial Triumphant je leta 2005 ustanovil Zachary Ilya Ezrin v New Yorku. Preboj so doživeli šele destletje kasneje, ko so 2015 izdali (drugi) album `Abyssal Gods` in leto kasneje album `Inceste`. Takrat je postalo jasno, da se Imperial Triumphant nikakor ne želijo držati ustaljenih žanrskih vzorcev. 2019 se odpravijo na prvo evropsko turnejo in s nastopi na festivalih Roadburn ter Damnation zakoličijo svoj sloves kot enega od najbolj nekonvencionalnih sodobnih black metal zasedb. Konec istega leta podpišejo pogodbo z Century Media Records in pričnejo s snemanjem v studiu Menegroth Colina Marstona, New York.
 
Po dvoletni koronski pavzi in premikanju turneje `Devastation on the Nation`, smo Imperial Triumphant lani končno imeli priložnost videti tudi v naših koncih. Predstavili so svoj tretji studijski album `Alphaville`, ki ga je Metal Hammer uvrstil kot 10. najboljši metal album leta 2020, na njem pa med ostalimi gostujejo Tomas Haake (Meshuggah), Colin Marston in Trey Spruance (Mr. Bungle).
 
Glasbeni slog Imperial Triumphant se je od ustanovitve leta 2005 spremenil, vsekakor pa je čutiti glasbeni in lirični vpliv iz njihovega domačega mesta New York. Metropolitanski duh mesta veje skozi kombinacijo sodobne jazzovske improvizacije in black metala. Njihov koncert je vsekakor videti v živo, saj šele takrat docela doživiš komplekstnost teh žanrskih povezav.

THE CANYON OBSERVER
 
Po uspešni predstavitvi zadnjega albuma ´Figura` v orkestralni izvedbi se opazovalci kanjona vračajo v prvotno zasedbo. Domači težkokategorniki The Canyon Observer prepletajo delikatne in atmosferične dele z besno, neposredno kombinacijo black metala, dooma in sludga. Eksperimentalni zvok podkrepijo z momenti odvoda v nojzerske sfere, v vedno ponavljajočem iskanju in preiskušanju lastnih zvočnih meja. Tudi tokrat se bomo potopili v brezčasno meglo ter predali zvokovnemu valovanju, ki bo z vso silo butal čez naše drobovje.
 


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz