PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

nedelja, 18. junij 2023

20:30 - ŠKUC KSB
MESSER CHUPS (RU)

Klub Jadran in ŠKUC KSB predstavljata:

Messer Chups - surf/rockabilly

https://www.facebook.com/messerchups

https://messer-chups.bandcamp.com/

https://youtu.be/9M4dZw37i7s

https://youtu.be/BxFZKOJXez8

 

Tartufki moji precenjeni,

 

Po več kot dekadi se v Slovenijo vrača odrska časovna kapsula iz poznih 50ih. Točka v zgodovini, kjer sta se v svetu kulture srečala surf rock in b-film ravno na svojem prelomu iz holllywoodske zlate dobe v eksploitacijo. Ah, surf rock in b-film. Kombinacija, ki gre z roko v roki kot zdravljenje s kristali in BPD. Umetniški izraz Messer Chups so s svojim umetniškim izrazom nek grozen siamski dvojček na presečišču filma ter glasbe. V svoj naspidiran surf rock močno vcepljajo elemente/zvoke sci-fi/horror filmov prej omenjenega obdobja vključno z občasnimi vokalnimi vložki Zombierelle odete v močno scream queen estetiko.

Za popolno presečišče svetov, kjer kraljujeta Vincent Price in The Ventures, poskrbijo projekcije, kjer bodo poznavalci z ranjenim okusom za filme prepoznali kultne scene produktov osme umetnosti s samega dna imdbja. Nič ni bolj magičnega od surferske manije, kjer je reverb tank polnopravni član zasedbe iz ozadja pa na nas izven konteksta kriči Bela Lugosi „PULL THE STRING“ iz nadvse kultne Ed Woodove filmske zapuščine.

Messer Chups igrajo sami, ker imajo kar konkretno dolg set. Pridružite se nam na audiovizualni žurki zapostavljenih zvrsti. Zaplešimo ob surferskih ritmih pod platnom, kjer se vrtijo filmi skoraj neumnejši od fuzbalskih navijačev.

Koncertni cikel sofinancirata Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.

Društvo Jadran: jadran@kudjadran.si

ŠKUC KSB: space.coitus@gmail.com« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz