PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 13. oktober 2023

22:00 - Mesto žensk
Ingver in Gverilke, The Klittens, Krista Papista

 Ingver in Gverilke

 

 

Ingver in Gverilke so Mojca Marija Frida, Enja Rojenica, Eva Boke Ziblje ter gosti.
Otrok pravičnik sedi v vročem zraku in se gunca. 
Bend po poteh Ne-ferstva.
Skupina se navdihuje s šolskimi sistemi, vzgojnimi in varnostnimi ukrepi, ljudskim izročilom in daje šanse samoorganizaciji.
Igrajo na harmonike, pojočo žago in tamburin, prvi inštrument pa jim predstavlja glas, vse od večglasja do improvizacije. Na njih so vplivali so orkester in zbor Etno histeria, ljudske pesmi iz balkanske regije, navijaštvo, ljudske urbane pesmi iz časa karantene, Damir Avdić ter klubska scena od Sežane do Ljubljane. 
Upevajo se na razglašeno harmoniko.

FacebookBandcampYoutube.

 

 

The Klittens

 

 

S prvim albumom Citrus so The Klittens zajele celoten obseg svojega glasbenega raziskovanja, od sladkega do kislega. Album je bil zelo dobro sprejet v mednarodnem prostoru in vodil v turnejo po Nizozemski, Nemčiji in Združenemu kraljestvu, kjer so imele med drugim priložnost igrati na odrih, kot so EKKO, Merleyn, Paradiso in Paard. Spomladi so album promovirale na turneji End of Citrus Tour.  Gostovale pa niso samo po Evropi in Združenemu kraljestvu: povabljene so bile, da se pridružijo japonski punk skupini Otoboke Beaver na njihovih evropskih koncertih maja 2023. Skupina pridno piše nove skladbe, ki bodo izšle jeseni. Pri njih naprej sodelujejo s producentom Remkom Schoutenom (Stephenom Malkmusom, bendom Claw Boys Claw) in založbo IJland Studio.

 

The Klittens so: Yaël Dekker, glavni vokal, Winnie Conradi na vodilni kitari, Katja Kahana na ritmični kitari, Michelle Geraerts na bas kitari in Laurie Zantinge na bobnih.

Facebook; InstagramBandcampYoutube.

 

 

Krista Papista

Fuklora: zvonarke je trajajoči glasbeni performans ciprske umetnice, glasbene producentke in performerke Kriste Papista, ki živi v Berlinu. Performans skuša oživeti mit »zvonark«, obreda, ki ga prakticirajo čarovniške kmečke ženske na Cipru in Egejskih otokih. Ženske nosijo zvonce svojih izgubljenih ovc in tečejo po gorskih vaseh v času pusta, ki pomeni spustitev temnih zimskih duhov in pozdrav prebujanju pomladi. Kjer se je običaj izgubil, se je prenos izvajal ustno in prek slik. Avtoričin performans je zasnovan kot polomija, ki skuša znova uprizoriti to tradicijo kot fragment njenega zadnjega albuma Fucklore, ki je pravkar izšel na vinilki.

FacebookBandcampInstagramYoutube.

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz