PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 19. julij 2023

21:00 - Koncert
ODPRTO: BLU.SINE

Skupina Blu.Sine deluje od leta 2009 in ustvarja avtorsko glasbo s slovenskimi besedili v svojem značilnem temačnem in melanholičnem slogu, s katerim kreativno združuje elemente trip hopa, filmske glasbe, dark popa in alternative. Leta 2014 so na prvencu Can You Hear in Color? združili dvanajst avtorskih skladb in se predstavili s klubskimi koncerti po Sloveniji. Leta 2019 so izdali svoj drugi album z naslovom 10 in ga predstavili so ga s singloma Mir in Dež. Poleti 2020 so svoj repertoar v razširjeni akustični zasedbi predstavili tudi v oddaji Izštekani na Valu 202 in posnetek leta 2022 izdali kot album pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija.

1.6.2023 pa je skupina izdala svoj tretji studijski album z naslovom Tree. Na albumu so poleg rednih članov skupine, ki so Urška Bajec na vokalu in klaviaturah, Žiga Kroflič (Ambra, ex-Nova Schola Labacensis, ex-Ophidian) na kitari, Bor Hodžič (ex-Umbilikal) na basu in Darian Kocmur (Siderean) na bobnih, sodelovali še Žiga Četrtič na klaviaturah, Žan Florjanc na trobenti, Miha Šinigoj (Hellsword, JazzOud Quartet, Nova Schola Labacensis) na čelu ter Tomaž Šinigoj (JazzOud Quartet, Nova Schola Labacensis) na violini in hangu. Za snemanje, miks, produkcijo in vizualno podobo je poskrbel Žiga Kroflič.
 
Blu.Sine so zvočne podobe o iskanju, izgubljanju, spoznavanju in sprejemanju, ujete nekje med večno jesensko melanholijo in temno, hladno sodobnostjo. TOkrat bodo predstavljali svoj novi, tretji studijski album `Tree`. Na koncertu se jim bodo pridružili še Žan Florjanc (trobenta), Tomaž Šinigoj (violina) ter Miha Šinigoj (čelo).
 
Album Tree na Youtube: https://youtu.be/MDF-Chp38_c
 
 

****

Koncertni cikel ODPRTO sofinancira Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo.« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz