PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 14. julij 2023

21:30 - Koncert
MORVERN + EMIL MEMON & GANG + TACHYON

Emil Memon je vizualni umetnik in glasbenik, katerega življenje in delo se gibljeta med New Yorkom, Ljubljano in Koprom. Glasbene vode so ga tokrat povezale v trio Emil Memon & Gang, kjer mu na kitari in bobnih delata družbo prekaljena glasbenika, znana iz zasedb Psihedelavci, Nevem Nevem, Kraški solisti, Grizzli Madams itd.  Emil in ekipa se glasbeno navdihujejo nad umetniških duhom New Yorka, predvsem iz obdobja prepletanja rocka z pop artom, ko so na odrih blestele skupine kot npr. Velvet Underground. 

Trboveljski Morvern, ki od leta 2017 domuje v Ljubljani, je kantavtorski projekt producenta Jana Cizeja, ki je sčasoma prerasel v bend sestavljen iz glasbenikov, Nejc Čulk (People I’m Not), Vasja Onič (Ujma), Luka Ivezić (Mr.Smith) in novi član Miha Konrad (Xm1 Project, Only Space). Kot pomembeni predstavniki slovenske »naredi sam« ustvarjalnosti je skupina gostovala v manjših klubih od Ljubljane do Bitole, letos pa je tudi nastopila na festivalu Ment. Njihova diskografija obsega več kot 20 albumov za podzemno ljubljansko založbo ŠOP Records in številne samostojno izdane EP-je ter single, na katerih se mešajo elementi garažnega in psihedeličnega rocka, art punka in celo noise popa.
https://morvern.bandcamp.com/

Producent iz Ljubljane tachyon, čigar ramena že močno pritiskajo ob ukrivljajoče se stropne deske domačega undegrounda. Poznamo ga kot zaljubljenega geeka, jeznega pankerja, žalostnega čarodeja, IDM AI generatorja, eksperta za kompom in v kuhinji. Izdani material “Doing computer music volume I, II” bi najlažje-prepovršno primerjali z ”Aphex-ovo” synth zasanjanostjo in bizarno zalomljenimi beati.
tags: alternativediy, idmelectronic, laptop magic
https://soprecords.bandcamp.com/album/doing-computer-music-volume-one
https://soprecords.bandcamp.com/album/doing-computer-music-vol-2

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz