PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 14. december 2023

20:00 - Moonlee koncert
GAZORPAZORP (srb) + ĐOKO

V Ljubljano se ponovno vračajo beograjski razposajeni in neukrotljivi post-punk mladci GAZORPAZORP. Njihov neulovljiv glasbeni izraz predstavlja zmes srditosti hrupnega rocka, kompleksnosti math rocka, razposajenosti post-punka in raziskovalnosti psihedeličnega rocka. Njihov sodobni rock je primerljiv z muzikami vrstnikov, kot so Repetitor, Squid, Black Midi, Oh Sees, Protomartyr in Tropical Fuck Storm.

Predvozači bodo mariborski synthpop/indie zasanjanci ĐOKO s hitiči kot so Puli, Blok 22, itd.

 

Večer novega vala mladih bendov, ki ga ne velja zamuditi.

*****

GAZORPAZORP (Beograd, Srbija)
Beograjski bend Gazorpazorp so ena najbolj nadarjenih balkanskih rock zasedb nove generacije. Kot predstavniki novega vala nabritih srbskih bendov, ki postopoma, a vse bolj opazno prevzemajo štafetno palico iz rok starejše generacije kitarskih bendov, razigrani mladeniči (Jasmin Rastić, Damjan Nedelkov, Nikola Bajčetić, Miloš Đerković) stavijo na originalnost in avtentičnost. Aprila 2018 so izdali demo EP #1, na katerem najdemo aranžmajsko minimalistične, toda nadvse energične komade, prežete s silovitimi izbruhi distorzije in raskavimi vokali. 

Decembra 2020 so Gazorpazorp izdali prvenec Od vazduha i sunca  (Moonlee Records), ki prinaša pet svežih pesmi, prežetih z mladostno razposajenostjo in soparno strastjo tanga. Ob očitnih vplivih bendov kot so Repetitor ali Metz njihov neulovljiv glasbeni izraz predstavlja zmes srditosti hrupnega rocka, kompleksnosti math rocka, razposajenosti post-punka in raziskovalnosti psihedeličnega rocka tako v jugoslovanski kot tudi anglosaksonski tradiciji. Njihov sodobni rock je primerljiv z muzikami vrstnikov, kot so Squid, Black Midi, Oh Sees, Protomartyr in Tropical Fuck Storm. Ne glede na mladost benda izdajo zaznamujeta zrel in prefinjen aranžmajski pristop, saj komadi premišljeno prehajajo med eksplozivnimi izbruhi besnila in zasanjanimi trenutki spokojnosti, ter prodorna besedila v srbskem jeziku. 
https://www.facebook.com/gzrpzrp

https://www.instagram.com/gzrpzrp

https://gazorpazorp1.bandcamp.com/


Video:  El Matador / Tango / Vratimo nežnost u grad / Ne bojim se

Music: Bandcamp / stream

 

ĐOKO
Đoko so synthpop/indie bend iz Maribora, ki kroji rožnato obarvan zvok katerega dopolnjujejo z melodičnimi sintisajzeri, elektronskimi bobni, melanholičnimi besedili in kitarami. Leta 2022 so izdali svoj prvi single, ki je dal pobudo ljudem, da prisluhnejo komadu in si nadenejo `Puli`. Z drugim komadom so popeljali poslušalce do `Blok-a 22`. Komad, ki je konec septembra 2022 postal popevka tedna na Valu 202. Zadnja dva izdana komada - `4611` in `Val` napovedujeta njihov prvi album, ki bo izšel naslednje leto.

https://www.facebook.com/dzokobend

https://www.instagram.com/dzoko__bend/

 

Vstopnina: 10 EUR

 

****

 

Organizacija: Moonlee Records

Koncertni cikel Balkansko podtalje sofinancira Mestna občina Ljubljana.


 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz