PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 26. april 2024

20:00 - R.A.F.A.L.
25 let R.A.F.A.L.a: DISAFFECT (Škotska/Belgija) + VIVERE MERDA (It) + KRLJA (Hr) + WASSERDICHT + PIZDA MATERNA + HUMAN HOST BODY + SRANJE

25 let. Četrt stoletja. Ko je leta 1999 skupina najstniških pankerjev in pankeric zasedla podstrešje stare Cukrarne in nekaj mesecev kasneje oblikovala koncertno skupino R.A.F.A.L., si ni nihče predstavljal, da bomo kdaj praznovali tako visoko obletnico.
 
R.A.F.A.L. se je oblikoval kot odgovor na pomanjkanje pritoka glasbenih skupin iz D.I.Y. hardcore punk scene. Predvsem je želel prispevati k boljšemu razvoju aktivne glasbene politične anarho scene, ponuditi oder domačim in tujim (ne)uveljavljenim bendom ter omogočiti prostor za srečevanje in druženje. Prvi koncerti so bili v Gali Hali na Metelkovi, nato v AC Molotov, po njegovem padcu in krajšem premoru pa smo se ponovno preselil na Metelkovo, v klub Gromko in tam ostali do danes. Za sabo imamo ogromen kup koncertov in festivalov, med njimi 8. in 9. DrrrMrrrr OrtoPunk festival, AntiFa Fest, katerega štafeto smo čez čas predali novim ekipam in vztraja še danes, ter največji, že pokojni, crust punk festival v Sloveniji in bližnji okolici Balkanika Core Fest. Ves čas smo ostali zvesti načelu 100% non-profit - 100% D.I.Y.
 
Ponosni in veseli smo, da smo v vseh teh letih gostili številne fantastične crust /punk/ grind etc.-as-fuck bende. Nekateri so vplivali na naša življenja, nekateri so nam bili vzor in navdih, porodila so se številna prijateljstva, potovanja, turneje. Bili smo priča nastankom bendov, ki so delali premike v sceni, pa tudi žalovali, kadar je nam res ljub bend razpadel.
Kljub vzponom, padcem in menjavam scene smo vzdrževali tempo. Upamo, da smo skozi leta kdaj tudi vplivali – zavedno ali nezavedno – na nastanek novih kolektivov, prostorov in bendov. Zahvala za to gre predvsem vam, ki nas podpirate, pomagate in se družite z nami. Brez vas ni nas!
 
Ne bomo praznovali v stilu `toliko bendov kolikor let`, dajmo rajši zažurat v krogu naše ogromne punk familije in z bendi, ki so zaznamovali naših 25 let. Kot je reku Alče naj bo `v zraku ena sama lbezen`. Se vidimo pred odrom!
 
Spored:
20.00 - 20.30  SRANJE
20.45 - 21.15  WASSERDICHT 
21.30 - 22.00  VIVERE MERDA
22.15 - 22.45  HUMAN HOST BODY
23.15 - 23.45  PIZDA MATERNA
00.00 - 00.30  KRLJA
00.45 - 01.30  DISAFFECT
 
SRANJE (Ljubljana)
Shitpunk, ker je svet eno samo sranje. Kot v zlatem obdobju slovenskega hc punka: direktno, hitro, punk.
 
WASSERDICHT (Ormož)
Igrajo že od davnega leta 1990. Po treh daljših obdobjih neaktivnosti so se, po več kot dvajsetih letih, na oder vrnili lani. Dolga odsotnost se energičnosti in prezenci benda prav nič ne pozna, še vedno šopajo stari dobri hc.
 
VIVERE MERDA (Italija)
Začetki starih znancev naših odrov segajo v sredino 90-ih let. Njihov jezen old-school anarho/hc punk je vedno garant za kaos pod odrom!
 
HUMAN HOST BODY (Istra)
D.I.Y./anarchist/anti-civ/pro-collapse! D-beat possessed metal for the punks!
 
PIZDA MATERNA (Primorska)
Kultni in neuničljivi crust core kolektiv. Anarho-eko-femi artistični šok punk. `Edino kar vam bo pomagalo preživeti kontakt z nami so pomirjevala...ali pa pištola na čelo.`
 
KRLJA (Hrvaška)
Deathgrinderji so začeli špilati leta 2009. Grindcore spretno mešajo z death metalom in ščepcem crusta.
 
DISAFFECT (Škotska/Belgija)
Disaffect poosebljajo vse, kar je bilo odličnega v političnem punku 90-ih let in so prava žanrska definicija hitrega, razbijajočega hardcore punka z anarhističnimi besedili in absolutno briljantnim dvojnim moškim/ženskim vokalom.
Nastali so leta 1991 in razpadli leta 1994, nekateri člani pa so skupaj s člani Sedition ustanovili Scatha in Quarantine. V času začetnega obstoja so bili precej aktivni in izdali 3 EP-je, 2 LP-ja in različne skladbe na kompilacijah ter igrali po celi Evropi. S svojimi aktivnostmi in besedili so zaznamovali pankerje po vsem svetu.
Leta 2019 sta se prvotnim članom Joe-u, Brianu, Lynne in Billyju pridružila še Lee na bobnih in Jim na basu. Poleg Disaffect so skoraj vsi tudi člani bendov kot so Constant Fear, Brain Anguish, Sedition, Quarantine, Fleas and Lice, Ramrod, (ex) Ex-Cathedra itd.  
Tudi skoraj 30 let kasneje so njihovi špili brutalno besni, besedila še vedno, če ne še bolj, aktualna, njihov attitude še vedno D.I.Y. in njihov punk še vedno surov in bojevit, političen in nepopustljiv.
 
Diskografija:
Fuck All Borders Split LP w/Sanctus Iuda – 2023 Sanctus Propaganda/Armageddon LP
Sanctus Propaganda Sessions Vol.3 LP – 2022 Sanctus Propaganda LP
Blood Red Seas EP - 2022 Sanctus Propaganda EP
Still Chained Discography 2xLP – 2020 Ruin Nation Records LP
Discography CD – 2000 Panoptic Vision/Anonymous Records CD
Powerless with a Guitar Live LP – 1996 Axiom Production LP
Chained to Morality LP – 1994 Nabate LP
Pestilence Box set (Split EP with Bizarre Uproar) – 1994 Wiggy Records EP
Work As One Split EP w/ Sedition – 1993 Nabate/Flat Earth EP
Home of the Slave EP – 1993 Uneasy Listening EP
An Injury to One EP – 1992 Nabate/Flat Earth EP
S/T Demo – 1991 Self Released DEMO
https://www.facebook.com/disaffectpunk

kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz