PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 3. april 2024

22:00 - Klubski večer
kontraPOIZPITOVANJE: open mic // Jasmina Tornado b2b Dj Janez Novak // Đakka

> 0.00

Open mic // javna refleksija in govori
 
0.00 -> 
Jasmina Tornado b2b Dj Janez Novak
Đakka
 
Prispevek: 5 €
 
/////////
 
Študentski žuri so mrtvi, študentsko organiziranje jih je ubilo. Čeprav jih je več kot kadarkoli, so po vulgarnost medosebnega občevanja, ki ga predvidevajo in spodbujajo, sami sebe presegli. Občuje se v komercialnih klubih, organizirajo pa jih zaslužkovno naravnane agencije, kot denimo Mondial in študentska organizacija z denarjem od študentskega dela. Dogodki so namenjeni profitu, umetnost je samo še en trg in umetniki_ce se morajo obnašati kot znamke.
 
Organizatorji kontraPOIZPITOVANJA zavračamo tako mišljenje, saj umetnost ne sme biti način obračanja zaslužka, temveč medij za izražanje in refleksijo družbe. Pomaga nam razvijati misli na kreativne nove načine.
 
Poizpitovanje se bo odvijalo na Metelkovi v Klubu Gromka, organiziramo in izvajamo pa ga študentje_ke. Naš cilj ni hiter zaslužek na račun študentov, ki se velikokrat nahajajo v socialnih stiskah, temveč grajenje okolja, kjer se bo lahko svobodno združevalo vse študentstvo, kjer bomo skupaj mislili boljši svet. Dogodek začnemo za mikrofonom z možnostjo javnih refleksij položaja študentstva, mladih, lastnega položaja. Za govor se najavite na dogodku pri organizatorjih_icah. Ob polnoči pa muska! Op!


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz