PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 16. junij 2005

18:00 - Festival poletja v Mali šoli
KRITI?NO SKUPINSKO GLEDANJE TELEVIZIJE

[b]Delavsko-punkerska univerza[eb] v okviru prizadevanj za ohranitev Male šole in ostalih dobrin AKC Metelkova mesto organizira:

[b]Kritično skupinsko gledanje televizije[eb]

zgled: [b]Dnevnik TVS 1[eb]
vodnik: [b]dr. Jože Vogrinc[eb]

Prireditev bo v Mali šoli - v primeru slabega vremena v sosednem klubu Gromka.

Gledanje TV je zasebna rutina in zasebni ritual. Ker večina ljudi gleda TV, inducirano splošno mnenje s svojo tezo pritiska tudi na tiste, ki TV ne gledajo. Namesto vzvišene kritike negledalcev nameravamo prakticirati socializirano gledanje, kjer opazke ne padejo nazaj v zasebno frustracijo, ampak naletijo na takojšnji odmev, obenem pa se zaradi razlik v reagiranju med posameznimi gledalci in gledalkami poraja možnost, da se vsakdo distancira do lastnega rutinskega gledanja. Vodnik bo najprej na nekaj posnetih primerih nakazal, kako se je mogoče analitično lotiti "samoumevnih" postopkov, po katerih so narejena televizijska poročila. Potem si bomo skupaj ogledali v živo četrtkov Dnevnik TVS 1, gledalci pa so vabljeni, da brez zadržkov na glas komentirajo poročanje in izražajo svoja mnenja in občutke. Dnevnik bomo medtem snemali in si po koncu oddaje ponovno ogledali najzanimivejše dele in jih skupaj analizirali.

[b]Imej odprte oči - oblast/moč je v pogledu![eb]

D o c . d r . J o ž e V o g r i n c je doktoriral iz teorije televizije. Na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete v Ljubljani predava sociologijo kulture in sociologijo medijev. Vodi tudi Center za medijske študije pri ISH - Fakulteti za podiplomski humanistični študij v Ljubljani. Raziskuje kulture v sodobnih (in primerjalno tudi drugih) družbah, zlasti vlogo medijev in komunikacije v družbeni reprodukciji.

[b]Programski odbor DPU

Nasvidenje v naslednji revoluciji![eb]

"Man muss so radikal sein wie die Wirklichkeit!"
[b]--Bertolt Brecht[eb]


kontakt: dpu@mail.ljudmila.org
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz