PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 9. avgust 2005

21:00 -
PROJEKT KOSOVO - festival (ska/punk/regge/dub)

Na kratko o projektu:

Projekt Kosovo je projekt dveh entuziasti─Źnih duÜ Yanna in Colline.

Yann in Colline sta ┼że ve─Ź let aktivni del kulturnega ┼żivljenja v Parizu. Skozi svoje delo sta se nau─Źila organizacije koncertov, turnej, festivalov, razstav in drugih kulturnih dogodkov, med svojimi popotovanji po Evropi, pa sta sre─Źevala somiÜljenike iz razli─Źnih dr┼żav in po─Źasi se je porodila ideja o mednarodnem sodelovanju, ki se letos udejanja v Projektu Kosovo.

Projekt Kosovo ima dve fazi. Prva predstavlja glasbeno turnejo petih francoskih ska/regge/dub skupin od Pariza do Pejesa na Kosovu. Turneja bo pri tem pre─Źkala Italijo, Slovenijo, HrvaÜko, Bosno in Hercegovino, Srbijo in ?rno goro. Druga faza pa predstavlja organizacijo festivala na koncu poti - se pravi v Pejesu, na katerem bodo nastopale potujo─Źe francoske, ter doma─Źe kosovske skupine.

Yann in Colline sta za─Źela z delom na tem projektu ┼że avgusta lani, decembra pa so se izoblikovale prve dolo─ŹnejÜe oblike, kon─Źna oblika Ütirinajstdnevne turneje pa izgleda tako:

-1. avgusta bo karavana od Pariza odÜla do Marseilla, kjer se bodo, med drugim in ─Źetrtim avgustom, zgodili prvi koncerti
-7.8 Piacenza
-8.8. Trst-9.8. Ljubljana- Klub Gromka
-10.8.Zagreb
-12.8.Sarajevo
-13.8.Mostar
-15.8. in 16.8 - Pejes, Kosovo

Projekt Kosovo je projekt, ki ho─Źe povezati umetnike iz razli─Źnih dr┼żav, opozoriti na pomembnost miru, sredstva zbrana od vstopnic na koncertih pa bodo namenjena za umetnikom iz Pejesa in njihovemu zdru┼żenju, ki bo s tem organiziralo kulturne dogodke.

Nastopajo─Źe skupine:

JOKE je skupina, ki v meÜa rock, ska, reggae, dub, hip-hop

LES BOUCHES CONFESSES - ska, funk, dub

LES SKALOPES - ska/punk/hc

FIZCUS - ska/punk

DUBERMAN - dub/reggae


« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
O┼żivljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizoriš─Źe` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsaki─Ź napolnili z novo vsebino in kjer se bomo sre─Źevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz