PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 9. avgust 2005

21:00 -
PROJEKT KOSOVO - festival (ska/punk/regge/dub)

Na kratko o projektu:

Projekt Kosovo je projekt dveh entuziastičnih du Yanna in Colline.

Yann in Colline sta že več let aktivni del kulturnega življenja v Parizu. Skozi svoje delo sta se naučila organizacije koncertov, turnej, festivalov, razstav in drugih kulturnih dogodkov, med svojimi popotovanji po Evropi, pa sta srečevala somiljenike iz različnih držav in počasi se je porodila ideja o mednarodnem sodelovanju, ki se letos udejanja v Projektu Kosovo.

Projekt Kosovo ima dve fazi. Prva predstavlja glasbeno turnejo petih francoskih ska/regge/dub skupin od Pariza do Pejesa na Kosovu. Turneja bo pri tem prečkala Italijo, Slovenijo, Hrvako, Bosno in Hercegovino, Srbijo in ?rno goro. Druga faza pa predstavlja organizacijo festivala na koncu poti - se pravi v Pejesu, na katerem bodo nastopale potujoče francoske, ter domače kosovske skupine.

Yann in Colline sta začela z delom na tem projektu že avgusta lani, decembra pa so se izoblikovale prve določneje oblike, končna oblika tirinajstdnevne turneje pa izgleda tako:

-1. avgusta bo karavana od Pariza odla do Marseilla, kjer se bodo, med drugim in četrtim avgustom, zgodili prvi koncerti
-7.8 Piacenza
-8.8. Trst-9.8. Ljubljana- Klub Gromka
-10.8.Zagreb
-12.8.Sarajevo
-13.8.Mostar
-15.8. in 16.8 - Pejes, Kosovo

Projekt Kosovo je projekt, ki hoče povezati umetnike iz različnih držav, opozoriti na pomembnost miru, sredstva zbrana od vstopnic na koncertih pa bodo namenjena za umetnikom iz Pejesa in njihovemu združenju, ki bo s tem organiziralo kulturne dogodke.

Nastopajoče skupine:

JOKE je skupina, ki v mea rock, ska, reggae, dub, hip-hop

LES BOUCHES CONFESSES - ska, funk, dub

LES SKALOPES - ska/punk/hc

FIZCUS - ska/punk

DUBERMAN - dub/reggae


« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz