PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 8. februar 2006

21:00 - kamera REVOLTA
Why we fight?

(r.: Eugene Jarecki, 2005, ZDA, 99', dok. film, brez podnapisov)

Ali v ameriški zunanji politiki res prevladuje ideja o vojaški nadmoči? Ali je militarizem resnično postal ena od pomembnejših točk v življenju Američanov?

[b]Why we fight[eb] je naslov serije propagandnih filmov, ki so nastali leta 1942 pod taktirko Franka Capre z namenom, da bi vzpodbudil ameriško javnost v boj proti nacistom. Režiser Eugene Jarecki (avtor The Trials of Henry Kissinger) je te iste filme uporabil kot komentar na sodobne ameriške elite in njeno obsesijo z vojaško močjo.

[i]Why we fight je dobil nagrado za najboljši dokumentarni film v letu 2005 na Sundance Film Festival[ei]

************

Kamera REVOLTA želi vzpostaviti prostor, odprt predvsem za neodvisno, nekomercialno filmsko in video produkcijo, kjer se bodo lahko izrazili filmski ustvarjalci, video umetniki in medijski aktivisti, ki s svojimi prispevki kritično obravnavajo družbo v njenem kulturnem, socialnem in političnem kontekstu. Kamera REVOLTA želi preseči prevladujoče enosmerne vzorce informiranja, ki z vizualno podobo oblikujejo in kontrolirajo miselne tokove in ki z odvračanjem pozornosti gradijo nezmotljivo realnost.

Obisk projekcij je brezplačen.

Vabljeni!

vaša kamera REVOLTA

 


kontakt: kamera.revolta@gmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz