PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 22. februar 2006

21:00 - kamera REVOLTA
The Emerald Forest / Smaragdni gozd

V sklopu fimskih večerov DPU:

[b]The Emerald Forest/Smaragdni gozd[eb]
(r.: John Boorman, 1985, ZDA, 110')


Film je pripoved o vdoru civilizacije v naravno okolje amazonskih prvotnih prebivalcev, zgodba o uničevanju narave in uničevanju človeka. Ameriškemu inženirju, ki sodeluje pri gradnji jezu v brazilskem deževnem gozdu, domačini ugrabijo sina. Drugače povedano, ugrabi ga maščevalna narava, ki ne more prenesti nasilja instrumentalnega uma, svojega zatiranja, svoje potlačitve. A tako nenadoma, kot ga je vzela, ga narava po desetih letih tudi vrne. Naravnega človeka, divjega otroka, plemenitega divjaka?

O teh temah bo govora po filmu, dotaknili se bomo določenih mitov in se prevprašali, ali film prispeva k bolj realističnemu razumevanju razmerij med civilizacijo in „barbarstvomâ€o oziroma kulturo in naravo ali pa tudi sam zapada starim in novim mitologijam.

[i]Predstavitev filma: Andrej Kurillo[ei]

************

Kamera REVOLTA želi vzpostaviti prostor, odprt predvsem za neodvisno, nekomercialno filmsko in video produkcijo, kjer se bodo lahko izrazili filmski ustvarjalci, video umetniki in medijski aktivisti, ki s svojimi prispevki kritično obravnavajo družbo v njenem kulturnem, socialnem in političnem kontekstu. Kamera REVOLTA želi preseči prevladujoče enosmerne vzorce informiranja, ki z vizualno podobo oblikujejo in kontrolirajo miselne tokove in ki z odvračanjem pozornosti gradijo nezmotljivo realnost.

Obisk projekcij je brezplačen.

Vabljeni!

vaša kamera REVOLTA


kontakt: kamera.revolta@gmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz