PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 7. februar 2006

21:30 - Torkovi literarni večeri
Ve?er poezije z LUD Literatura

[b]Gregor Podlogar[eb] (1974) je doštudiral filozofijo na ljubljanski Filozofski fakulteti, sedaj piše knjižne recenzije za revijo Literatura, Večerovo knjižno prilogo ?italnica in predstavitve filozofskih ter knjižnih novosti za Radio Slovenija, kjer je trenutno redno zaposlen. Objavil je tri pesniške zbirke, sledijo si tako: Naselitve (Aleph, 1997), Vrtoglavica zanosa (Aleph, 2002) in Oda na manhatnski aveniji (LUD Šerpa, 2003), slednja skupaj s pesnikom Primožem ?učnikom in slikarjem igo Karižem. Sodeloval je na dveh cedejih poezije z glasbo: Zmajevo oko (samozaložba, 2001) in Košček hrupa in ščepec soli (KUD FP, 2003). Sodeluje pri festivalu Vilenica, Dnevi poezije in vina, Trnovski terceti, do lani vodil bralno kulturo revije Literatura, je oče ljubljanskega pesniškega slema. ivi in pije čaj v Ljubljani.
Novo knjigo pričakuje v tem letu. Pesmi mu bo izdala založba LUD Literatura iz Ljubljane.

[b]Tone Škrjanec[eb] se je rodil v Ljubljani leta 1953. Končal gimnazijo in diplomiral iz sociologije na nekdanji ljubljanski Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo. Po krajšem službovanju v prosveti je bil skoraj deset let zaposlen kot novinar v Titovih zavodih Litostroj. Od tedaj je aktiven v KUD-u Franceta Prešerna kot koordinator programa in organizator pesniških prireditev ter vodja ljubljanskega festivala poezije Trnovski terceti.
Pesnik in prevajalec. Prevaja predvsem sodobno ameriško literaturo (Paul Bowles, William S. Burroughs, Charles Bukowski, Gary Snyder, Frank O'Hara, Timothy Liu), pa tudi iz hrvaškega in srbskega jezika. Leta 1997 izda zbirko pesmi Blues zamaha (Kud France Prešeren), leta 1999 zbirko haikujev Sonce na kolenu (Društvo Apokalipsa), ob koncu leta 2001 zbirko Pagode na veter, avgusta 2002 je izšla njegova knjiga pesmi z naslovom Noži (LUD Literatura), spomladi 2004 pa še zbirko Baker (LUD Šerpa). Leta 2003 izide plošča poezije z glasbo z naslovom Košček hrupa in ščepec soli – ploščo izda skupina ljubljanskih pesnikov (?učnik, Podlogar, Vrečar, Mozetič, Škrjanec) v sodelovanju z različnimi glasbeniki; v sodelovanju z glasbenikom Janijem Mujičem nastopa Tone Škrjanec na plošči s petimi pesmimi.
Letos pričakuje novo knjigo pesmi, ki mu jo bo izdala založba LUD Literatura iz Ljubljane.« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz